E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsanın gündeminde 2 önemli konu var---

Borsanın gündeminde 2 önemli konu var

Borsanın gündeminde 2 önemli konu var
22 Mayıs 2014 - 08:59 borsagundem.com

​Piyasada kısa bir düzeltme sonra Merkez Bankası toplantısı öncesi iyimserlik tekrar öne çıktı

''BIST100 Endeksi dünü 1.199 puanlık (% 1.59) yükseliş ile 76.454 seviyesinden 2.838 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste yükseliş, bono faiz oranları ve döviz kurlarında düşüş vardı. Banka hisselerinin lokomotif işlevi sürüyor.  
        
Bugünkü  merkez bankası toplantısı ile birlikte yarınki S&P’nin Türkiye’nin kredi notu konusundaki değerlendirmeleri kısa dönem için önemli gündem konuları. Bugünkü merkez bankası toplantısında faiz oranlarının sabit kalması sürpriz sayılmamakla birilikte beklenti daha çok 50 baz puanlık indirim olabileceği yönünde. Bu beklenti borsa ve döviz kurlarında yukarı hareket, faiz oranlarında düşüş olarak piyasalarda belli ölçüde fiyatlandı. Haziran toplantısı beklenmesi ve faiz oranlarında değişim olmaması ise borsa ve döviz kurlarında gerilme, faiz oranlarında da yukarı yönlü bir harekete neden olabilir. Ancak etkileri kısa süreli ve sınırlı kalabilir. Dış gündemde ise, mevcut politikada bir değişiklik sinyali vermeyen FED tutanakları, Avrupa Merkez Bankası toplantısı, dış borsalarda çıkış hareketinin yerini yatay seyre ve kâr satışlarına bırakması, ABD makro ekonomik veriler öne çıkan konu başlıkları. Dış kaynaklı gelişmelerin piyasalar üzerindeki etkileri sınırlı. Piyasada olumlu hava korunuyor.   

Endekste satışlar “Düzeltme” boyutunda kaldı ve çıkış sürüyor. İlk dirençler 76.800-77.300 seviyelerinde. Bu seviyelerde satışlar görülebilir. Çıkışının devamı için 77.300 seviyesinin geçilmesi önemli. Sonraki direnç 78.000-78.500 seviyesinde bulunuyor. İlk destek ise 76.000 seviyesinde. Bu seviye günlük işlemler için önemli. 76.000 seviyesinin altında kalınması durumunda kâr satışlarının devamı beklenebilir. Sonraki destekler 75.500-75.000 seviyelerinde görülüyor.

Endekste çıkış hareketi gücünü korumakla birlikte direnç seviyelerinde satışlar görülebilir.  
77.300 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 76.000 seviyesinin altında kâr satışları etkili olabilir. 77.200 seviyesinin üzerinde ise daha üst direnç seviyeleri beklenebilir. ''
ZEYNEL BALCI-STRATEJİST/MEKSA YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tahminci22 Mayıs 2014 13:14

    her küçük yükseliş borsada hisseden çıkma fırsatı olabilir özellikle de yabancı fonlara dikkat