E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa'nın bugün yatay seyretmesi bekleniyor---

Borsa'nın bugün yatay seyretmesi bekleniyor

Borsa'nın bugün yatay seyretmesi bekleniyor
17 Kasım 2016 - 09:13 borsagundem.com

Alan Yatırım, bugün enflasyon verileri ile birlikte akşam saatlerinde Fed Başkanı Janet Yellen’ın konuşmasının gündeme konu olacağını belirtti

DÜN NE OLDU? 

ABD DOLARINDA GLOBAL YÜKSELİŞ EŞLİĞİNDE BIST GERİLEDİ...

Global piyasalarda ABD Başkanı Trump’ın yeni ekonomi politikaları fiyatlanmaya devam etti. Bu paralelde Doları Endeksi (DXY) son 12 yılın en yüksek seviyesine ulaşırken ABD Doları TL’ye karşı da 3,3279 ile en yüksek değerine ulaştı. BIST 100 Endeksi dolarda güçlenme nedeniyle dün %0,5 düşüşle 74,759 seviyesine geriledi. Doların güçlendiği durumda daha defansif görünüm sergileyen BIST Sanayi Endeksi dün BIST Endeksindeki düşüşe rağmen günü %0,1 yükselişle tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi ise TL’de değer kaybı ve faizlerde yükseliş eğiliminden olumsuz etkilenerek günü %1,3 düşüşle tamamladı. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

BISTTE ZAYIFLIK SÜRERKEN BUGÜN GLOBAL ORTAMA BAĞLI YATAY SEYİR… 

BIST 100 Endeksinde Kasım ayı ile birlikte zayıf seyir sürmekle birlikte bugün global piyasalardaki nötr ortama bağlı olarak yatay seyir beklenebilir. ABD Başkanı Trump’ın ekonomi politaları fiyatlanmaya devam ederken BIST genel olarak doların global güçlenmesine bağlı olarak TL’deki değer kaybından ve global tahvil faizlerindeki yükselişten bankacılık endeksinin öncülüğünde olumsuz etkilenebilmekte. Nitekim Kasım ayı başında itibaren sanayi hisseleri göreceli olarak banka hisselerine karşı daha güçlü kaldı. Dış piyasada bugün saat 16:30 ABD Ekim Ayı TÜFE verileri ve saat 18:00’da FED Başkanı Yellen’in Meclis savunması izlenilecek. 

ŞİRKET HABERLERİ 

KORDS…Nötr.. Şirket, 2015 sonu itibariyle satış amacıyla elde tutulan duran varlık olarak sınıflandırılmış olduğu Almanya'da kurulu %100 bağlı ortaklığı Interkordsa GmbH'ın, 3,7 milyon Euro bedel ile satış işlemlerinin başladığını duyrudu. (KAP) 

TKNSA… Negatif… Sevil Sabancı, elinde bulundurduğu hisselerini, borsada satacağını açıkladı. (KAP) 

Yıldız Holding: Bünyesinde bulunan Örgen Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi, Japon Ajinomoto şirketi ile 220 milyon TL bedel ile satmak için anlaştığını duyurdu. (Dünya Gazetesi) 

GUSGR…Nötr… Şirket, yaptığı bedelli sermaye arttırımı sonrasında, yeni pay almak haklarını kullanma süresi içerisinde kullanılmayan toplam 43.5 milyon TL nominal değerli paylarını 18 Kasım-21 Kasım 2016 tarihleri arasında BIST Birincil Piyasa’da Borsa’da Satış yöntemiyle satacağını açıkladı. (KAP) 

BIST 30 Kontratı 

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksindeki düşüşe bağlı olarak günü %0,4 düşüşle 92,300 seviyesinden tamamladı. 

Bugün Aralık vadeli kontratta dünkü global yatay seyre bağlı olarak 92,0-93,0 bandında hareket beklemekteyiz. 

USDTRY Kontratı 

Dolar dün hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazandı. Türk Lirası diğer gelişmekte olan ülke para birimleri ile birlikte dolar karşısında değer kaybederken, negatif ayrışma derecesi yüksek olan para birimleri arasında yer aldı. Bunun paralelinde USDTRY Aralık kontratı günü %1,24 değer kazancı ile 3,3476 seviyesinde tamamladı. 

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki seyir göz önünde bulundurularak kontratın sınırlı yükseliş ile  başlangıç yapmasını beklemekteyiz. USDTRY Aralık kontratında yükselişlerin devam edebilmesi için 3,30 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, 3,25-3,20 bandı destek konumunda bulunuyor. 

ALTIN/USD Kontratı 

Küresel piyasalardaki risk algısı yatışırken, dolar geçtiğimiz hafta vermiş olduğu kayıplarını telafi etti. Piyasalarda dün dolar baskın karakter olmaya devam ederken altında sınırlı fiyat hareketleri görüldü. Bunun paralelinde Altın Aralık kontratı günü yatay ve  1229 US$ seviyesinde tamamladı. 

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne yatay bir başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı 

Küresel piyasalardaki risk algısı  yatışırken, doların gelişmiş ülke para birimleri karşısındaki güçlü duruşu devam etmekte. Bu kapsamda EURUSD Aralık kontratı günü %0,41 değer kaybı ile  1,0721 seviyesinde tamamladı. 

Sabah saatleri itibariyle EURUSD paritesinde görülen seyir nedeniyle EURUSD kontratının güne sınırlı tepki alımları ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

FOREX BÜLTENİ 

DÜN NE OLDU? 

Geçtiğimiz hafta ABD Başkanlık seçimlerinin galibinin Trump olması sonrasında, piyasalarda görülen belirsizlik fiyatlaması yerini güçlü dolara bıraktı. Dolar endeksi 100 seviyesinin üzerine yerleşirken, ABD 10 yıllık tahvil faizleri de %2,23 seviyesine yükseldi.  

Takip edilen makro gündem açısından, Avrupa’da veri akışı sakin olup ABD’de ise Ekim ayına ilişkin ÜFE verileri %0,3 olan beklentisinin altında %0,0 olarak açıklandı. Bununla birlikte ABD’nin Ekim ayına ait sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verileri de beklentilerin altında açıklandı. Söz konusu veri akışı sonrası Dolar endeksindeki gevşeme sınırlı oldu. 

Dolar dün hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazandı. Türk Lirası diğer gelişmekte olan ülke para birimleri ile birlikte dolar karşısında değer kaybederken, negatif ayrışma derecesi yüksek olan para birimleri arasında yer aldı. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

Bugün Avrupa ve ABD’de Ekim ayına ilişkin enflasyon verileri takip edilecek. Bununla birlikte akşam saatlerinde Fed Başkanı Janet Yellen’ın konuşması gündeme konu olacak. 

USDTRY 

Dolar dün hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazandı. Türk Lirası diğer gelişmekte olan ülke para birimleri ile birlikte dolar karşısında değer kaybederken, negatif ayrışma derecesi yüksek olan para birimleri arasında yer aldı. USDTRY paritesi 3,30 seviyesini aşarak zirve seviyelerini yeniledi. 

Teknik olarak bakıldığında, 3,2500 seviyesinin üzerine yerleşen USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin devam edebilmesi için 3,3000 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin devam etmesi halinde 3,3300 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar realizasyonları için ise 3,2500 ve 3,2200 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. 

EURUSD 

Küresel piyasalardaki risk algısı  yatışırken, doların gelişmiş ülke para birimleri karşısındaki güçlü duruşu devam etmekte. Dün ABD’de beklentileri karşılayamayan veri akışına rağmen EURUSD paritesinde yükselişler sınırlı oldu. 

Bugün Avrupa ve ABD’deki veri akışının yanı sıra, Fed Başkanı Yellen’ın konuşması paritenin seyri için önem arz etmekte. 

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 1,0720 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 1,0765 ve 1,0800 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede zayıf seyrin devam etmesi halinde ise 1,0665 ve 1,0600 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. 

ALTIN 

Küresel piyasalardaki risk algısı yatışırken, dolar geçtiğimiz hafta vermiş olduğu kayıplarını telafi etti. Piyasalarda dün dolar baskın karakter olmaya devam ederken altında sınırlı fiyat hareketleri görüldü. 

Bugün ABD’deki veri akışı ile birlikte Fed Başkanı Yellen’ın konuşması altının seyri için önem arz etmekte. 

Teknik olarak bakıldığında Altında 1224 seviyesi önemli konumdadır.  Altında yükseliş eğiliminin görülebilmesi için, 1224 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1234 ve 1240 seviyeleri hedeflenebilir. Altında satış baskısının devam etmesi halinde ise sırasıyla 1215 ve 1208 destek seviyeleri izlenebilir. 

USDJPY 

Japonya Merkez Bankası, Eylül ayında getiri eğrisini kontrol edeceğine ilişkin karara istinaden iki işlem yapacağını, bunlardan birinde bir ile üç yıl vadeli, diğerinde ise üç ile beş yıl vadeli menkul kıymet alımı yapacağını ifade etti. 

Bugün ABD’deki veri akışı ile birlikte Fed Başkanı Yellen’ın konuşması paritenin seyri için önem arz etmekte. 

Teknik olarak bakıldığında, paritede bir süredir görülen düşüş trendi sona ermiş görünüyor. USDJPY paritesinde yükselişlerin devam etmesi için 108,60 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup, paritede toparlanma eğiliminin devam etmesi durumunda 109,40 ve 100,50 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek geri çekilmelerde sırasıyla 107,65 ve  106,60 destek seviyeleri izlenebilir. 

GBPUSD 

Küresel piyasalardaki risk algısı  yatışırken, doların gelişmiş ülke para birimleri karşısındaki güçlü duruşu devam etmekte. Dün ABD’de beklentileri karşılayamayan veri akışına rağmen GBPUSD paritesinde zayıf seyir görüldü. 

Bugün İngiltere ve ABD’deki veri akışının yanı sıra, Fed Başkanı Yellen’ın konuşması paritenin seyri için önem arz etmekte. 

Teknik olarak bakıldığında bir süredir zayıf seyir izleyen GBPUSD paritesi geçtiğimiz hafta 1,2400 seviyesinin üzerindeki hareketi ile teknik görünümü olumlu bir hal almıştır. Paritede görülebilecek kar satışlarında 1,2240 ve 1,2150 izlenebilecek destek seviyeleri olup, yükselişlerin devam etmesi halinde 1,2620 ve 1,2840 direnç seviyeleri hedeflenebilir. 

BRENT 

Dün Enerji Bilgi İdaresi tarafından açıklanan haftalık ham petrol stokları beklentilerin üzerinde 5,2 milyon varil artış kaydetti. Stok verilerinin açıklanması sonrası petrol fiyatlarında görülen zayıf seyir 30 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşecek olan OPEC toplantısına ilişkin arzın kısıtlanmasına yönelik beklentilerin etkisiyle 46 $ civarinda dengelendi. 

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma  eğiliminin görülebilmesi için 46,00 seviyesi üzerinde hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 47,25 ve 47,80 seviyeleri hedeflenebilir. Petrolde kar satışlarının görülmesi halinde ise 45,20 ve 44,40 destek seviyeleri takip edilebilir.

Alan Yatırım

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)