E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsanın bugün gündemi yoğun---

Borsanın bugün gündemi yoğun

Borsanın bugün gündemi yoğun
19 Şubat 2020 - 09:21 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Güne satışlarla başlayan BIST-100 endeksi gün içinde de zayıf seyretti ve günü %1 kayıpla 119,574 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 12.7 milyar TL olarak gerçekleşti, endekse dahil 18 hisse değer kazandı, 79 hisse değer kaybetti.

Küresel hisse piyasalarında Apple açıklamaları sonrasında risk algısının bozulduğunu görüyoruz. ABD hisse endeksleri sakin veri akışıyla gerilerken, Avrupa'da ekonomik verilerin de zayıflığı hem parite hem de Hisse endeksleri üzerinde baskı yaratıyor. ABD'de bazı ürünlerin Çin'e teslimatının durdurulmasını öngören bir tasarının gündemde olduğuna ilişkin haberlere Trump'tan yalanlama geldi.

Öte yandan Çin'de virüs salgını sonrasında iş yerleri açılmaya başlandı ve piyasa tarafından bu konudaki gelişmeler yakından izleniyor. Salgının ekonomik etkisi halen net şekilde hesaplanamazken, iş yerleri %80 oranında yeniden faaliyet göstermeye başladı. Bununla beraber hem Asya piyasalarında hem de petrol fiyatlarında tepki alımları görülüyor.

Yerel varlıklar açısından yurtdışı gelişmelerin yanı sıra İdlib ve Libya konuları takip ediliyor. Son olarak İdlib konusunda bir ortak yol bulma adına Türk heyet Moskova'ya gittiği biliniyor. Rusya'dan yapılan açıklamada, "Türkiye ile İdlib'de gerilimin azaltılması konusunda anlaşmalara bağlılığımızı belirttik" denildi. Öte yandan Libya'da bir limanın Hafter tarafından vurulması da gerilimi artırdı ki bu taraftaki gelişmeler de yakından izleniyor. Bu gelişmelerle beraber kur 6.07, CDS ise 263 seviyesinde işlem görüyor.

Bugün içeride TCMB faiz kararı takip edilecek, ekonomist tahminleri 25 baz puan indirim yapılacağı şeklinde oluştu. Öte yandan ABD'de UFE ve FED toplantı tutanakları takip edilebilir.

BIST-100 endeksinin güne yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz. 119,500 civarında kapanış kritik, 118,800 diğer destek ve gün içi zarar-kes seviyesi olarak izlenebilir. 120,500-121,500 ise direnç seviyeleridir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)