E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBorsa’nın 140. Yılı kutlandı---

Borsa’nın 140. Yılı kutlandı

Borsa’nın 140. Yılı kutlandı
27 Aralık 2013 - 13:47 borsagundem.com

Borsa İstanbul Başkanı Turhan, gurur gecesinde, “Türkiye’nin Borsa hedefini hayata geçirdik” dedi

Dersaadet Tahvilat Borsası ile başlayan, bugün Türk finans dünyasının en önemli projelerinden Borsa İstanbul ile devam eden Borsacılık faaliyetlerinin resmi olarak başlangıcının 140. yılı kutlandı.
Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan, Borsa İstanbul’un kuruluşu ile birlikte önce İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ile Altın Borsası’nın, daha sonra Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası’nın birleşmesini gerçekleştirerek, Türkiye’nin Borsası hedefini hayata geçirmiş oldukların belirtti.
Dr. M. İbrahim Turhan, “Bu yıl stratejik ortaklık çalışmalarımızı başarıyla götürdük. Önümüzdeki Salı günü gerçekleştireceğimiz Borsa İstanbul’un ilk Genel Kurulu'nda inşallah gerekli kararlar alınmak suretiyle son adımı atacağız ve 2014’te yeni bir döneme yeni bir şevkle, yeni bir ruhla başlayacağız” dedi.
Borsanın tarihi günü dolayısıyla Borsa İstanbul Fuayesi’nde dün akşam bir resepsiyon düzenlendi.
Resepsiyonda konuşan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan, 27 Aralık 2013’ün, Türkiye’de organize, düzenlenmiş piyasanın bugünkü manasıyla borsacılığın 140. kuruluş yıldönümü olduğunu hatırlattı. 

Borsa İstanbul’un, 3 Nisan 2013’te tüzel kişiliğini kazandığını belirten Dr. M. İbrahim Turhan, geçen süreçte yapılanları anlattı. Borsa İstanbul’un kuruluşu ile birlikte önce İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ile Altın Borsası’nın, daha sonra Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası’nın birleşmesini gerçekleştirerek, Türkiye’nin Borsası hedefini hayata geçirmiş oldukların belirtti.
Yine geçtiğimiz yıl içerisinde yatay ve dikey entegrasyon anlamında çok önemli adımlar attıklarını belirten Dr. M. İbrahim Turhan, “Bu yıl stratejik ortaklık anlamında da çok yoğun bir yıl oldu. Stratejik ortaklık çalışmalarımızı başarıyla götürdük. Burada bütün arkadaşlarımızın çok önemli katkıları oldu. Ve bunun son halkası da önümüzdeki Salı günü (31 Aralık 2013) gerçekleştireceğimiz Borsa İstanbul’un ilk genel kurulu olacak. Bu olağanüstü genel kurulda inşallah gerekli kararlar alınmak suretiyle son adımı atacağız ve 2014’te yeni bir döneme yeni bir şevkle, yeni bir ruhla başlayacağız” dedi.

Borsa çalışanlarına müjdeli haber
Kurumsal Yönetim ve İnsan Kaynakları alanında da önemli adımlar attıklarını, önemli yenilikler gerçekleştirdiklerini belirten Dr. M. İbrahim Turhan, borsa çalışanlarına, “Yönetim Kurulumuz devam etmekte olan toplu iş sözleşmesi ile ilgili varılan noktada hazırlanan tutanak çerçevesinde beni ve Genel Müdür Yardımcımız Seyfettin Sağlam Beyi toplu iş sözleşmesini imzalamaya yetkili kıldı. Hayırlı uğurlu olsun” müjdesini verdi.

Borsa İstanbul’dan Türk Müziğine destek

Borsa İstanbul Müzik Atölyesi’nin de faaliyete geçtiğini bildiren Dr. M. İbrahim Turhan, “Borsa İstanbul Müzik Atölyesi, bizim kurumsal, toplumsal, sosyal sorumluluk anlamında Türk kültürüne, sanatına naçizane bir katkımız olacak. Özellikle Türk müziğiyle ilgili olarak birikimin sonraki nesillere aktarılması hususunda değerli hocalarımız bizi kırmadılar. Bundan sonraki genç kuşaklara Türk sanat musikisinin en güzel şekilde aktarılmasına yönelik çalışmalar yapılacak.  Biz de Borsa İstanbul olarak buna katkıda bulunmaktan çok mutluyuz” diye konuştu.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Efendiler; hepiniz Milletvekili, Bakan ve hatta Cumhurbaşkanı bile olabilirsiniz! Ama sanatçı olamazsınız!” sözünü hatırlatan Dr. M. İbrahim Turhan, sözlerini “sanat ve sanatçı hakikaten bizim geçmişimizle geleceğimizi bağlayan bir değerdir” diyerek tamamladı. 
Resepsiyonda, Türkiye’nin önde gelen saz üstatları Murat Salim Tokaç, Derya Türkan, Yurdal Tokcan, Hakan Güngör ve Fahrettin Yarkın’bir araya getiren “Borsa İstanbul Müzik Atölyesi Grubu – İstanbul Solistleri” de ilk konserini sundu. Konsere konuk sanatçılar Dr.Cenk Güray divan sazı ile, Bekir Ünlüataer de solist olarak katkıda bulundu.
Proje kapsamında potansiyel sahibi genç müzisyenler ülkenin değişik bölgelerinden seçilerek, önce İstanbul Solistleri içindeki saz üstatları ile birebir çalışabilme daha sonra da aynı sahnede yer alabilme imkanı bulacaklar.
Borsa İstanbul, bu proje ile geçmişin “meşk” geleneğinin tekrar yeşerebilmesi için “İstanbul Solistleri”nin birikimiyle yetişecek, onlardan feyz alacak genç yeteneklerle geleneksel müzik kültürümüze katkı sağlamayı amaçlıyor. 

Çalışanlara plaket
Gecede, ayrıca borsada 20 yıl hizmet veren çalışanlara plaketleri Dr. M. İbrahim Turhan ve Genel Müdür Yardımcısı Aydın Seyman tarafından verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çalışan adam04 Ocak 2014 16:39

    allahaşkına güldürmeyin insanı neyin kutlaması bu neyin başarısı bu yönetime geldiğinizden beri bir belirsizlik bir huzursuzluk aldı başını gidiyor hiç etrafınıza bakıp düşündünüzmü

  • ENDER29 Aralık 2013 14:24

    SAYIN YETKİLİLER, İHLAS TÜM HİSSELERİNİ VE YAPILAN İŞLEMLERİ ARAŞTIRMANIZI RİCA EDİYORUM. ORADA OTURUP KUTLAMA YAPARAK OLMAZ BU İŞLER. AÇIĞA SATIŞI KALDIRIN. BURASI KUMARHANE DEĞİL. KUMAR OYNAMAK İSTEYEN GİTSİN KIBRIS'A. BORSA YA BİR SÜRÜ ŞİRKETİ HALKA ARZ EDİYORSUNUZ. ADAMLAR BİR KEZ KANCAYI ATTILARMI: TAMAM ARTIK DİYE BİR SÜRÜ OYUN ÇEVİRİP ELLERİNDEKİ HİSSELERİ SATIYORLAR.

  • cüneyt28 Aralık 2013 22:19

    millet borsadan kan ağlıyor siz kuruluş kutlaması yapıyorsunuz; utanın yaa.....

  • Borsacı 27 Aralık 2013 14:23

    Battık , battık , battık , battık , battık , battık , battık , battık. 8 gün düşen borsa bu neyin kutlaması ?

  • ne kutlaması27 Aralık 2013 14:22

    kutlayacak başka gün bulamadınız,borsa dipleri oynuyor siz kutlama yapıyorsunuz,maşallah

  • allah27 Aralık 2013 14:09

    neyi kutluyorsunuz. satmayan battı. borsayı geçen hafta devre dışı bırakıcaktınız. olaylar yatışınca açacaktınız