E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaların son saatlerinde satış geliyor---

Borsaların son saatlerinde satış geliyor

Borsaların son saatlerinde satış geliyor
14 Mayıs 2020 - 15:09 borsagundem.com

ABD hisse senetleri son birkaç haftadır seansın sonuna doğru düşüş trendine giriyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Susquehanna Financial Group’un stratejisti Chris Murphy, S&P 500 endeksinin geçtiğimiz gün son birkaç hafta içindeki trendine uyarak son işlem saatlerinde zayıf performans gösterdiğini söyledi.

Son 11 günün 8’inde S&P 500 endeksi 15.00-16.00 aralığında düşüş gösterdi.

Murphy’e göre Dow Jones endeksini gün sonuna kıyasla 30 dakikalık performansını ölçen The Smart Money Flow Index son birkaç haftadır azalmaya devam ediyor.

Stratejiste göre korona virüs kaynaklı gelen kötü haberlere anlık tepki veren yatırımcılar yanlış yaparken kararı seans kapandıktan sonra vermek en mantıklısı olacaktır.

The Smart Money Flow Index’in düşüşü atıl durumda bulunan veya dinamiklerdeki değişikliklerden bağımsız olarak akıllı yatırımcının da borsalarda satış yaptığını gösteriyor.

Fed Başkanı Jerome Powell da geçtiğimiz gün ABD ekonomisinin daha önce benzeri görülmemiş aşağı yönlü risklerle karşı karşıya olduğunu ve bu risklerin, maliye ve para politikası yapıcılarının bu zorluğa karşı baş kaldırmamaları durumunda, hanehalkı ve işletmelere sürekli bir hasar verebilileceğini söyledi. Ekonomik görünümün yüksek oranda belirsiz ve aşağı yönlü risklerin ciddi olduğunu söyledi.

Powell, Çarşamba günü Washington'da Peterson Institute for International Economics'in düzenlediği sanal bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "Toparlanmanın hız kazanması zaman alabilir ve zamanın uzaması likidite sorunlarının ödeme güçlüklerine dönüşmesine neden olabilir," dedi.

Virüste ikinci dalga gelirse faizler eksiye iner

Wall Street'in ağır toplarına göre borsalar aşırı değerlendi

Trump: Borsaların düşmesinin sebebi zenginler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)