E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaların rekor kırması için gerekenler---

Borsaların rekor kırması için gerekenler

Borsaların rekor kırması için gerekenler
19 Mayıs 2020 - 13:08 borsagundem.com

Korona virüs aşısıyla alakalı gelen olumlu haberler borsaların bir sonraki aşamaya geçmesini sağlayabilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalar korona virüs kaynaklı endişelerle birlikte 23 Mart’ta dibi gördükten sonra toparlandı. Borsalar yükseldikçe önümüzdeki iki ay boyunca yeni rekor seviyeleri görme ihtimali artıyor.

Borsalardaki yükselişin ikinci ayağının başlamasıyla ise tarihi rekor seviyeleri görme ihtimali daha da yükselecek.  Yatırımcılar ise borsalardaki yükselişin ikinci ayağını neyin tetikleyeceğini düşünüyor. Korona virüs aşısının bulunması buna sebep olabilir. Moderna Inc.'in deneysel bir aşısı, ilk insanlı deneylerden gelen sınırlı verilere göre bağışıklık sisteminin korona virüsü defetmesine yardımcı olabileceği yönünde ümitlendirici erken sinyaller verdi. Şirket tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamada öncelikle aşının güvenliliğine bakmak için tasarlanmış olan söz konusu çalışmanın birinci faz deneyde önemli bir uyarı sinyali vermediği belirtildi. Moderna, ABD hükümetiyle beraber yürütülen çalışmayı daha geniş bir test aşamasına taşımak istiyor.

Moderna şirketinden gelen iyi haberle Pfizer, Johnson & Johnson, Novavax, Inovio Pharmaceuticals ve Sorrento Therapeutics gibi ilaç şirketlerinin kısa sürede ralli yapmasına sebep olabilir.

Daha geniş anlamda korona virüs kaynaklı kısıtlamalar kalkarken yeni tüketici alışkanlıklarının nasıl şekilleneceği konusunda ciddi belirsizlik var. Trilyon doları bulan teşviklere rağmen yatırımcılar, büyük bütçe açıkları ve krediler açısından endişelenmelidir. ABD Merkez Bankası FED’in bilançosunun giderek artması gelecekte kötü sonuçlar doğurabilir. Oluşan bu durum aşının vermiş olduğu pozitif havayı dağıtma ihtimali var.

Piyasalar ilacını buldu mu?

Borsalar tarihin en uzun boğa piyasası öncesine benziyor

ABD ve Çin arasındaki savaş yeni bir boyuta taşındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil19 Mayıs 2020 17:56

    Aşı zamanı geldiğinde içinde ne olduğu açıklanmadan ( içinde nano teknoloji ürünleri,çipler,hücrelerden beslenen ve vücuda aşı ile girdikten sonra çıkmayan moleküller, beyne etki eden zararlı materyallerden bahsedilen bir video izlemiştim ) ve ikna olmadan aşı olmam