E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaların rallisini sanayi ve finans hisseleri belirleyecek---

Borsaların rallisini sanayi ve finans hisseleri belirleyecek

Borsaların rallisini sanayi ve finans hisseleri belirleyecek
05 Haziran 2020 - 11:23 borsagundem.com

S&P 500 endeksinin bir sonraki %10’luk hareketi tamamen pandeminin iyileşme hızına bağlı olarak değerinin altında kalan finans ve sanayi hisselerindeki hareket belirleyecek

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

DataTrek Research’ün kurucu ortağı olan Nicholas Colas, borsaların bir sonraki rallisinin tamamen korona virüs kaynaklı ekonomik zararın iyileşmesine bağlı olduğunu ve gerçekleşebileceğini söyledi.

Finans, sanayi ve tüketim odaklı sektörlerde oluşabilecek güçlü toparlanmaların borsalardaki bir sonraki rallinin ana sebebi olacağını düşünen isim S&P endeksinin dip seviyesinden sadece %11 yükselen finans hisselerinin en kötü performans gösteren hisselerden biri olduğunu hatırlattı.

Borsaların Şubat’taki tüm zamanların en yüksek seviyesinin %21 altında olan finans hisseleri ekonomik toparlanma sırasında birçok stratejiste göre en çok değerlenecek hisseler arasında.

Bir diğer kötü performans gösteren sanayi sektörü ise tüm zamanların en yüksek seviyesi olan Şubat ayındaki seviyesinin %16 oranında altında.

Colas kurucu ortağıyla birlikte yayınladığı notta borsaların ve ekonomik koşulların hala kasvetli göründüğü ancak 3200 puana kadar gidebileceğini düşündüğünü söyledi.

Küresel hisse senetleri son rallinin yaklaşık yirmi yılın en pahalı değerlemelerini getirmesi ve teknik seviyeleri aşırı alım bölgesine taşımasının ardından Mart başından beri görülen en yüksek seviyelerden geriledi. Kriz döneminde değerinin altında kalmış sanayi ve finans hisselerindeki pandeminin zayıflaması kaynaklı yukarı yönlü hareket borsalarında bir sonraki rallisini belirleyecek.

Yatırımcıların yeni güvenli limanı teknoloji hisseleri

Endekste yükselen trendde güçlü seyir devam ediyor

Lufthansa, 32 yıl sonra DAX endeksinden çıkarılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR05 Haziran 2020 13:08

    SALLAYIN USA'nın KILsasını, borsasını. BİST'ten hangi hisseler alınır, hangi hisseler BİST'TEN KOVULUR. BorsaGündem'den KÜÇÜK YATIRIMCIYI KORUYAN, KOLLAYAN YORUM, HABER bekliyoruz.