E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaların önündeki en büyük engel---

Borsaların önündeki en büyük engel

Borsaların önündeki en büyük engel
17 Ağustos 2020 - 12:27 borsagundem.com

Wall Street için en büyük tehdit teşvik paketinin halen geçmemiş olması. Her ne kadar önceki teşvik paketinin süresi uzatılsa da borsanın yeni paketi fiyatlandırmış olması ciddi geri çekilmelere neden olabilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de süregelen ekonomik iyileşme önemli bir engelle karşı karşıya kayabilir. Küresel yatırım danışmanlığı firması Crossmark Global Investments’ın Baş Piyasa Stratejisti Victoria Fernandez, korona virüs teşvik paketinin gecikmesinin ekonomik iyileşme için çok önemli bir engel teşkil ettiğini düşünüyor.

Baş stratejist CNBC’ye verdiği röportajda giderek daha fazla ailenin işsizlik sigortasına bağlı hale geldiğini ve bu durumun tüketici harcamalarındaki kısıntıyı desteklediğini söyledi. Fernandez, “Tüketim rakamları yavaşlayacak” öngörüsünde bulundu.

ABD Senatosu geçtiğimiz Perşembe günü itibariyle bir teşvik paketini onaylamadan tatile girdi. Senato üyelerinin 7 Eylül’e kadar geri dönmesi ise beklenmiyor. ABD Başkanı Donald Trump 8 Ağustos tarihi itibariyle bir dizi başkanlık kararnamesi imzalayarak kritik öneme sahip destek paketinin süresini uzattı. Fakat bu durum ABD Kongresi’nde soru işaretlerine neden oluyor zira bütçe Kongre tarafından yönetiliyor.

Fernandez röportajında konuya ilişkin, “Daha savunmasız olunmasına neden olan düpedüz gerçeklik şu noktada piyasaların başka bir teşvik paketini fiyatlandırmış olması. Ben de dahil olmak üzere herkes Senato’nun tatile gitmesinden önce paketin geçmesini bekliyordu” ifadelerinde bulundu. Baş stratejist S&P 500’ün tüm zamanların en yüksek seviyesine bir türlü ulaşamamasının en büyük nedeninin paketin çıkmaza girmesi olduğunu belirtiyor. Endeks Cuma günü rekor seviyenin %0,6 gerisinde kapandı.

Geçtiğimiz hafta sürekli olarak rekor seviyesinin kıyısında seans bitiren S&P 500 endeksi rekor kapanışı bir türlü geçemedi.

Fernandez konuyla ilgili, “Sürekli 3.386 seviyesine çarpıp duruyoruz. Eğer bununla baş edecek bir paketi bir teşvik paketini alamazsak bana kalırsa orta seviyeden yüksek seviyeye tek haneli oranda bir geri çekilme bekleyebiliriz” dedi.

 
4,9 milyar doların yönetimini üstlenen yatırım uzmanı tedbirli bir tavrı benimsiyor. Fernandez haziran ayının başında virüsü yenmek konusunda en büyük riskin zayıf tüketici harcamaları olduğu konusunda uyarmıştı.

Portföylerde denge önemli

Yatırım uzmanı borsalarda karşılaşılan güçlüklerle baş etmek için halter stratejisini benimsiyor. Baş stratejist, “Portföyünüzde bir çeşit denge olması gerekiyor” dedi. Kendi portföylerinde de bir miktar kesintiye gideceklerini söyleyen yatırım uzmanı bazı şirketlerin çok yüksek bir tırmanış yaptığını belirtti.

Fernandez Apple ve Microsoft hisselerini birer örnek olarak veriyor. Baş stratejist halen büyük piyasa yatırımlarından kaçtıklarını söylese de bazı yatırımların oldukça cazip göründüğünü belirtiyor. Borsa uzmanı, “5G’den bulut sistemlerinden ve veri sağlayıcılarından hoşlanıyoruz. Bu sektörlerdeki tüm isimler kovid-19’dan ve tüm bu olanlardan dolayı, bize göre uzun vadeli trendler inşa edebilir” dedi.

Tüketici temel ihtiyaçları sektöründe ve döngüsel hisselerde ek fırsatları bulduklarını belirten Fernandez özellikle Walmart’ı örnek gösteriyor. Baş stratejist Walmart’a yatırmı düşündüklerini belirterek süpermarket zincirinin güvenilir bir isim olduğunu ve Wal-Mart+ ismiyle internet satışlarına da gireceğini hatırlattı.

ABD ekonomisinde savaştan sonra bir ilk!

 

Warren Buffett’den 563 milyon dolarlık altın yatırımı

 

Altında yeni hedef 2.500 dolar mı?

 

Sanofi, ABD’li Principia’yı 3,7 milyar dolara satın alıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)