E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaların aşırı değerlendiğini düşünen efsaneler Avrupa’yı unuttu---

Borsaların aşırı değerlendiğini düşünen efsaneler Avrupa’yı unuttu

Borsaların aşırı değerlendiğini düşünen efsaneler Avrupa’yı unuttu
18 Mayıs 2020 - 12:26 borsagundem.com

Wall Street’in efsanevi yatırımcıları geçtiğimiz hafta borsaların aşırı değerlendiği konusunda fikir birliğine varsalar da Avrupa durum oldukça farklı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsaların Mart ayındaki dip seviyesinden sonra geniş çaplı ABD endeksi olan S&P 500 %30 artarken, pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi %18 arttı.

İsviçreli varlık yönetimi firması olan Colombo Wealth’ın Baş Yatırım Sorumlusu Alberto Tocchio, Avrupa hisse senetlerinin ABD’ye kıyasla performansının oldukça düşük kaldığını söyledi. Tocchio’ya göre küçük yatırımcıların otomativ, finans gibi sektörlere yönelmesiyle düşüş trendi azaldı.

Tocchio’nun yorumları geçtiğimiz hafta efsanevi yatırımcı Stan Druckenmiller’ın ardından David Tepper, Paul Tudor Jones ve Carl Icahn gibi yatırımcılar da borsalar aşırı değerlendiğini söylemesinden sonra geldi. Stan Druckenmiller ve David Tepper, hisse senetlerinde risk/getiri dengesinin yıllardır görülen en kötü seviyelerde olduğunu belirterek piyasada görülen tarihi sıçramanın ardından değerlendirmede bulunan son isimler oldu. Diğer ünlü yatırımcılar da son dönemde daha defansif bir duruş benimsedi. Tudor Investment Corp.'un başındaki isim Paul Tudor Jones, Mayıs başında müşterilerine altına yatırım yaptığını, hatta güvenli varlık arayışıyla şirket varlıklarının küçük bir yüzdesini Bitcoin'e yatırdığını belirtmişti. Carl Icahn Nisan sonunda hisse senedi almadığını söylemişti. Bunun yerine nakit biriktirdiğini ve ticari gayrimenkullerde kısa pozisyon aldığını vurgulamıştı.

Avrupa borsalarının ABD’ye oranla düşük kalması korona virüs pandemisinden öncesine dayanır. Avrupa’nın içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik gerilimler borsaların performansını engellemekte. Almanya korona virüs kaynaklı kısıtlamaları kaldıran ilk gelişmiş ülke olurken yatırımcılar ABD borsalarındaki aşırı şişmiş teknoloji hisselerinden kaçıp Avrupa’ya yönelebilir.

İşletmelerin yeniden açılmaya başlamasıyla tüketici harcamaları hızlı bir şekilde artarsa V şeklinde bir toparlanma görülebilir. Bu toparlanma döneminde Avrupa kazanan konumuna gelebilir. Andrew Garthwaite liderliğindeki Credit Suisse Group AG stratejistleri Perşembe günü yaptığı açıklamada, bölgedeki ucuz hisse senetlerinin kısa vadede daha yüksek performans gösterebileceğinden büyüme “olağanüstü aşırı alımlı” göründüğünü söyledi. Banka Nisan ayında üretim ve hizmet alanında en kötüsünün geride kaldığının ve Mayıs ile toparlanmaya başlanılacağına inanıyor.

Wall Street'in ağır toplarına göre borsalar aşırı değerlendi

Druckenmiller: Borsalar aşırı değerlendi

Bazı Avrupa borsalarında açığa satış yasağı sona erdirildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)