E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaları yükselten hisseler ortaya çıktı---

Borsaları yükselten hisseler ortaya çıktı

Borsaları yükselten hisseler ortaya çıktı
10 Temmuz 2020 - 11:41 borsagundem.com

Borsalardaki son zamanlardaki yükselişin kaynağı dev teknoloji şirketleri olurken kötü durumda olan küçük şirketlerin hisseleri de bu durumdan faydalanıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalarda geçtiğimiz ayların en iyi performans gösteren hisseleri online olarak alışveriş yapmaya ve çalışmaya olanak sağlayan şirketlerin hisseleri oldu.

Borsalardaki ralliyle birlikte büyük teknoloji şirketlerinin hisseleri rekor kırmaya devam ederken onlarla birlikte borsalarda yükselen küçük şirketler ayakta durmakta zorlanıyor.

Korona virüs pandemisiyle birlikte büyük teknoloji şirketleri güvenli liman olarak görülürken riskten kaçmak isteyen yatırımcıların bir numaralı tercihi oldu.

Geçtigimiz seansta ABD borsaları artan korona virüs vakasıyla birlikte düşerken teknoloji hisseleri çok daha iyi performans gösterdi. S&P 500 endeksi %1,5 yakın düşerken teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 endeksi %0,5 yakın değer kaybetti.

AllianceBernstein’in teknoloji hisselerinden sorumlu ismi Lei Qiu, teknolojinin artık hayatın vazgeçilemez bir unsuru olduğunu ve pandemi sırasında teknolojiye duyulan ihtiyacın herkes tarafından kabul edilgini söyledi. Artık insanlar internet üzerinden alışveriş yapıp, ders görüp, çalışıyor.

Borsaların son zamanlardaki kazanımlarının neredeyse tamamen büyük teknoloji şirketleri tarafından yönlendirildiği anlamına geliyor. Nasdaq 100 Endeksi 8 Haziran'dan bu yana %7,4 arttı.

İkinci çeyreğin bilanço raporlarının açıklanması yaklaşırken korona virüs ikinci dalga korkusu teknoloji şirketlerin daha da fazla kar elde etmesini sağlamakta.

Pacific Investment Management Co. çoklu varlık portföy yöneticisi Erin Browne, Bloomberg TV ile gerçekleştirdiği mülakatta “Kabaca gelecek yıl boyunca hala virüsle mücadele ederken aralıklı olarak kapanma dönemleri göreceğiz. Ancak bu yılın başında gördüğümüz gibi ABD ekonomisinin toptan kapanmasını beklemiyorum.” dedi.

Fonlar satışa başladı ralli durdu

Vaka artışları global endeksleri baskılıyor

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)