E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaları virüsten sonra bekleyen felaketler---

Borsaları virüsten sonra bekleyen felaketler

Borsaları virüsten sonra bekleyen felaketler
18 Haziran 2020 - 11:29 borsagundem.com

Deutsche Bank’a göre borsaları üçte bir ihtimalle pandemi krizinden sonra bekleyen felaketler

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalar perakende satışının beklenenden iyi gelmesi ve yeni bir potansiyel korona virüs tedavisi denenmesine rağmen geçtiğimiz gün düştü. Yine de S&P 500 endeksi Mart ayındaki dip seviyesinden %40 yükselmeyi başarırken Şubat ayındaki zirvesinden sadece %8 aşağısında.

Virüsün ikinci dalgasının paniği borsalarda oluşmaya başlarken, Deutsche Bank ise borsaların bir sonraki felaket kaynaklı büyük riskini araştırmaya başladı.

Bankanın Henry Allen liderliğindeki analistlerine göre önümüzdeki on yıl içinde borsalarda felaket kaynaklı dört ana risk şöyle: Bir sonraki influenza pandemisi, küresel çapta bir volkanik patlama, büyük bir güneş patlaması ve yeni bir dünya savaşı.

20 yıl içerisinde bu felaketlerinin birinin gerçekleşme olasılığını %56 olduğunu düşünen stratejistlere göre depremler daha yerel etkisi olduğu için es geçildi.

ABD-Çin ve Çin-Hindistan arasında gerginlikler ise tırmanmaya devam ediyor. AxiCorp Ltd. baş piyasa stratejisti Stephen Innes, "ABD ile Çin arasında artan tansiyon manzarayı bulanıklaştırmaya devam edecek," dedi ve "Eğer Pekin'den bir "kavgacı misilleme" gelmezse, genel etki sınırlı kalabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Ulusal Halk Kongresi oturumları sırasında gerçekleştirdiği yıllık basın toplantısında, ABD'nin Çin'i değiştirme konusundaki "hüsnükuruntusunu" bırakması gerektiğini söyledi. Çinli Bakan ayrıca, Amerika'yı Tayvan konusunda Çin'in "kırmızı çizgisini" aşmaması uyarısında bulundu.

Çin ve Hindistan, Himalayalarda statüsü tartışmalı Keşmir bölgesinde 20 Hint askerinin ölümüyle sonuçlanan çatışma konusunda birbirini suçluyor. İki taraftan da ölü ve yaralılar olduğu anlaşılan çatışmada Çin henüz kendi kayıplarını açıklamış değil.

Milyarder Cooperman yeni yatırımcıları uyardı: Kaybedeceksiniz

Borsa İstanbul güne yükselişle başladı

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HÜLYA KOBALT18 Haziran 2020 16:38

    Ben zannetmiyorum dax veya dow da çöküş olsa bile .bizde yabancılar hemen hemen çıktı % 45-50 arasına geldi ve TL ve döviz gelir getirmiyor diye  bizim küçük yatırımcıya yükü yıkıp tamamen çıktılar.diğer kısımlarınıda satsalar sıra da bekleyen 1 000 000 yeni yatırımcı bu hisse senetlerinide almaya iştahlı imiş o yuzden benim endişelerim törpülenmiş durumda.

  • Borsaci Osman18 Haziran 2020 18:28

    Bu yeni yatırımcı filmini hala sahneden indirmediler mi,2-3 bin lirasını alan geliyor bir çoğu antin kuntin hisselerde battı şanslı olanlar para yaptı,hiç güvenme yeni yatırımcıya alayını toplasan bir citi etmez,dökmeye başladılarmı o güvendiklerin çil yavrusu gibi dönmemek üzere gidecek neden mi? Çünkü sermayeleri bitmiş olacak.

  • MELİS MARMARİSLİ18 Haziran 2020 16:18

    bizi fazla etkilemez ki bizde her bir kaç senede bir kriz çıkıyor.bizim ve halkımızın bu konuda kriz bağışıklığı var.sizler düşünün bence.