E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaları sıcak bir yaz bekliyor---

Borsaları sıcak bir yaz bekliyor

Borsaları sıcak bir yaz bekliyor
30 Haziran 2020 - 11:06 borsagundem.com

İkinci çeyrek beklentilerinin aşırı düşük olması boğa piyasasının desteklenmesini sağlamış olabilir. CFRA Baş Stratejisti borsaların üçüncü çeyrekte karanlık bir döneme girebileceğini öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalar korona virüs gölgesindeki başarılı bir çeyreğin ardından sıcak geçecek bir üçüncü çeyreğe hazırlanıyor. Yatırım araştırmaları firması CFRA’nın Baş Yatırım Stratejisti Sam Stovall yılın en zor dönemlerinden birine girildiği konusunda uyarıyor.

Sam Stovall CNBC’ye verdiği röportajda, “Üçüncü çeyrek yılın dört çeyreği arasında ortalama %0,5 kazançla açık ara en zayıf çeyrektir” ifadelerinde bulundu.

Stovall, 1945 yılından bu yana çeyrek ortalamalarına bakarak böyle bir çıkarımda bulunuyor. Zira S&P 500 endeksinin diğer çeyreklerdeki ortalama performansı %2’den %4’e kadar yükselebiliyor.
Baş stratejist, “En büyük risk korona virüs vakalarının tekrar yayılması olacaktı. Zira bu durum şirket kârlarına zarar verecek ve belirsizlik kasım ayındaki başkanlık seçimlerini de art arda etkileyecektir” ifadelerinde bulundu.

Ağustos ve Eylül'e dikkat

2020’de gerçekleşen eşi görülmemiş düşüşlere rağmen Stovall zayıf tarihsel eğilimin bu yıl da tekrarlanacağını ön görüyor. Baş stratejiste göre 8 Haziran tarihinde başlayan geri çekilmenin sonu henüz gelmedi.

“Yol boyunca tökezledik. %7 oranında bir geri çekilme yaşadık” diyen Stovall, “Üçüncü çeyreğin bir bölümünde bu geri çekilmeyi daha derin bir satışla sonlandıracağız” ifadelerinde bulundu.
Baş stratejistin S&P 500’deki beklentisi %7 oranında yeni bir düşüşün gerçekleşmesi ve endeksin 2.850 puan seviyesini izlemesi yönünde. Fakat şirketlerin kazanç sezonu yatırımcılara zaman kazandırabilir.

Stovall’a göre ikinci çeyrek beklentileri aşırı düşüktü ve bu durum kısa vadeli boğa piyasasının güçlenmesini sağladı. Bu nedenle Temmuz ayı da piyasalarda bir mukavemet sağlayabilir fakat Ağustos ve Eylül ayıları en fazla sorun yaratacak dönem gibi gözüküyor.

Rekor seviyeler çok uzak değil

Buna karşın baş stratejistin beklentileri tamamen karamsar yönde değil. Stovall ekonominin ve borsaların virüs etkisinden ve mevsimsel etkiden başarılı bir şekilde kurtulacağını öngörüyor.
“Bundan 12 ay sonrasında daha yüksek bir seviyede olacağımızı düşünüyorum” ifadelerine yer veren baş stratejist, “Ekonomideki iyileşmeyi gördüğümüzde, 2021 kurumsal kazanç tahminlerinin %30’luk yükselişini haklı gösteren gerekçelere sahip olduğumuzda borsaların çok daha yukarıları hedefleyeceğini düşünüyorum” dedi.

Stovall şubat ayında S&P 500 endeksinin 3.435 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesinden %1 oranla yukarıda işlem göreceğini öngörüyor.

Borsalar asıl boğa piyasasına giriyor

 

Virüse rağmen 11 yılın en iyi çeyreği

 

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EKRİST30 Haziran 2020 18:46

    borsa sezonu bugün itibarı ile ekim ayına kadar kapandı ve bundan sonra ne boğa piyasası sert düşüşlere gebe.

  • Saban30 Haziran 2020 15:49

    Bunlar nasil haber bir borsa cikacak bir dusecek birde hemen hemen ayni kalacak bu ne yaa birisi olacakta tum seceneklerden haber var hangisi olacak