E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaları salgın krizinden küçük şirketler kurtaracak---

Borsaları salgın krizinden küçük şirketler kurtaracak

Borsaları salgın krizinden küçük şirketler kurtaracak
27 Mayıs 2020 - 13:17 borsagundem.com

Salgının yayılma hızındaki düşüş ekonominin tekrar hareketlenmesini sağlarken uzmanlar borsalarda küçük şirketlerin son günlerdeki güçlü performansını krizden çıkışı umudu olarak görüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında küçük sermayeli şirketlerin yükselişi korona virüs krizinden çıkış süreci için olumlu işaretler veriyor. Sermayeleri S&P 500 ya da Dow Jones endeksindeki şirketlere göre daha sınırlı olan Russell 2000 endeksi şirketlerinin performansı uzmanları resesyon sürecinden çıkılması konusunda umutlandırıyor.

Russell 2000 endeksi sağlık sektörü şirketlerinin korona virüs aşısı sürecinde ilerleme kaydetmesinin ardından geçtiğimiz hafta %8 oranında yükseliş yakaladı. Aynı hafta S&P 500 sadece %3’lük bir ilerleme kaydedebildi.

Yatırım ve para danışmanlığı şirketi Gradient’in başındaki isim Michael Binger CNBC’e verdiği röportajda sağlık şirketlerinin endeksi harekete geçiren tek sektör olmadığını ifade ediyor. Binger konuyla ilgili, “Tarihsel olarak baktığınızda resesyon sürecinden çıkışta ki ikinci çeyrek rakamları resesyonda olduğumuzu kesinlikle gösterecektir, düşük sermayeli şirketlerin onda dokuzunun büyük sermayeli şirketlere göre daha iyi performans gösterdiğini görürsünüz” dedi.

Düşük sermayeli şirketlerin daha ülke merkezli olduğuna dikkat çeken Binger endeksteki şirketlerin ABD-Çin gerginliğinden etkilenmediğini de sözlerine ekledi. Bu şirketlerin krizden çıkış sürecinde daha avantajlı olduğunu belirten Binger, “Çin’le artan gerginliğin doları nereye taşıyacağına dair endişe etmenize gerek yoktur. Ayrıca daha geniş sermayeli kardeşlerine göre hisseleri çok daha ucuzdur” ifadelerini kullandı.

Zamana ihtiyaç var

Yatırım bankacılığı şirketi Piper Sandler’ın Kıdemli Teknik Araştıma Analisti Craig Johnson Russell 2000 endeksine ilişkin daha dikkatli bir tonda konuştu. Sandler, “Gördüğüm kadarıyla 135 puan civarında bir direnç noktasının üzerinde seyrediyoruz. Endeksle ilgili beklememiz gereken en önemli şeyse finans şirketlerini görmeye başlamamızın gerektiği” ifadelerini kullandı.

Johnson Russell 2000 boğa piyasasını güçlendirmeye başladıkça endeksin %20’sini oluşturan finans şirketlerinin de bu yükselişe eklemlenmesi gerektiğini belirtti. Analist küçük ve orta ölçekteki hisse senetlerinin bir süredir düşük performans gösterdiğini hatırlatarak daha geniş bir çağrı yapabilmek için daha fazla kanıta ve zamana ihtiyaç olduğunu belirtti.

Salgın mağduru hisseler şaha kalktı

 

Blackrock’a göre borsalarda dikkat edilmesi gerekenler

 

Kısıtlamalar azaltıldı seyahat ve perakende hisseleri yükseldi

 

Borsada yükseliş sürer mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)