E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBorsaları rahatlatacak gelişme---

Borsaları rahatlatacak gelişme

Borsaları rahatlatacak gelişme
16 Temmuz 2020 - 12:44 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın, Pekin ile var olan gerilimi daha da artırmamak adına Çinli üst düzey yetkililere uygulayacağını açıkladığı yaptırımı uygulamaktan vazgeçtiği iddia edildi.

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, Pekin ile yaşanan gerilimi daha fazla yükseltmek istememesinden dolayı Çinli üst düzey yetkililere uygulayacağını belirttiği yaptırımları şu an için uygulamayacak.

HAFTALARDIR DEVAM ETTİRDİĞİ HIRÇIN TUTUMU İLE TERS DÜŞTÜ

Trump'ın Salı günü Hong Kong Özerklik Yasası'nı uygulamadan önce aldığı 'kısıtlamaları devam ettirmeme kararı' Çin'in korona virüs pandemisindeki sorumluluğu ve Hong Kong Özerk idari bölgesine yönelik gelişmeler üzerine haftalardır devam ettirdiği hırçın tutumu ile ters düştü.

Söz konusu yeni yasa Hong Kong'un özerkliğini zedeleyen birincil suçlulara karşı yaptırım çağrısında bulunuyor fakat yönetimin hemen harekete geçmesini gerektirmiyor.

Kaynaklara göre, Trump kararını değiştirmeden önce, ekibi aralarında Hong Kong Lideri Carrie Lam ve Çin Başbakan Yardımcısı Han Zheng'in isimlerinin de olduğu bir yaptırım listesi hazırlamıştı.

Trump'tan Hong Kong'a imtiyazları kaldıran imza

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)