E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaları kötü haberler etkilemiyor---

Borsaları kötü haberler etkilemiyor

Borsaları kötü haberler etkilemiyor
28 Nisan 2020 - 10:10 borsagundem.com

Korona virüs sebebiyle olumsuz göstergeler ve bilanço rakamları gelmeye devam ederken borsalar yükseliyor. Uzmanlara göre piyasalar geri dönüş beklentisi olduğu sürece bu haberlerden etkilenmiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs’ın analizlerine göre bilanço sezonlarındaki düşük göstergeler ve modern tarihin en derin ekonomik daralmasına rağmen piyasalar ileriye gidebilir.

Bankanın bu önermesi iki yıllık süreçteki makro ekonomik performansın hisse senetleri fiyatlarına etkisinin tarihsel analizlerine dayanıyor. Goldman Sachs yapılan analizde, ekonomik tahminlerde geri dönüş beklentisi olduğu sürece halihazırda yaşanan ve bir süre daha yaşanacak olan ekonomideki acılı sürecin hisse senetleri fiyatlandırmalarında düşüşe neden olmayacağı sonucuna vardı.

2 yıllık beklentiler belirleyici

Goldman Sachs’ın Küresel Döviz ve Gelişmekte Olan Piyasalar Stratejileri Eş Başkanı Zach Pandl araştırmaya ilişkin paylaştığı notta, “Yatırımcılar genellikle makroekonominin en az iki yıllık performansına göre fiyatları indiriyorlar. Gelecek çeyreklerde kabul edilebilir bir geri dönüş beklentisi olduğu sürece yakın zamanlı kötü haberlere rağmen piyasalar ileriye bakabilir” ifadelerinde bulundu.

Hükümetler Kovid-19 salgınıyla mücadele etmek için önlemleri hafifletme planlarını ortaya koyarken, hisse senetleri son bir ay içinde küresel olarak toparlandı. S&P 500, 23 Mart'taki kapanışından %29'luk bir artışla ve şubat ayı rekor seviyelerinden %15 uzakta seyrediyor.

Piyasalar kapasitesinin altında

UBS Group Stratejisti Stuart Kaiser pazartesi günü yayınladığı bir notta korona virüs şokunun ardından gayri safi yurt içi hasıla ve hisse başı kâr oranlarındaki etkinin bilinmediğini bu nedenle de piyasaların uzun bir süre kapasitenin çok altında çalışacağını belirtti. "Risk piyasaları, ekonomik şokun derinliği ve süresine odaklanmak için ekonomik sistemdeki riski ve en kötü virüs senaryosunun olası sonuçlarını değerlendirmekten vazgeçti."

Goldman'ın analizinde gayrisafi yurtiçi hasıla beklentilerini bir rehber olarak kullandı. Pandl, Nisan ayı başlarında beklentinin ABD gayri safi yurtiçi hasılasında %4'lük bir düşüş olduğunu ve 2021 için yaklaşık %4 ve 2022 için %3'lük bir genişleme görüldüğünü yazdı. Analist, bunun ekonomistlerin gelecek yıl beklentilerinin yanı sıra mevcut yıl beklentilerini de düşürdüğü bir durgunluk için alışılmadık bir model olduğunu kaydetti.

Pandl yazısında, "Sadece önümüzdeki bir yıl içinde büyümeye odaklanan ölçümler bu yılın ötesinde beklenen büyük toparlanma göz önüne alındığında mevcut değerlemeleri abartacaktır." dedi. "Benzer nedenlerden dolayı, faaliyetin nispeten hızlı bir şekilde geri dönmesi bekleniyorsa, yakın vadede daha fazla hayal kırıklığı yaratan veriler piyasa fiyatlandırmasını etkilemeyebilir."

Güç kazanan iyimser beklentiler risk iştahını destekledi

 

Avrupa borsaları karışık seyirde açıldı

 

BIST'te iyimser hava sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)