E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaları ikinci çöküş mü bekliyor?---

Borsaları ikinci çöküş mü bekliyor?

Borsaları ikinci çöküş mü bekliyor?
27 Temmuz 2020 - 17:49 borsagundem.com

Doğru dip tahminiyle 5 yıldızlı fonuna %60 değer kazandıran fon yöneticisi borsaların ikinci bir çöküşe doğru yaklaştığı konusunda uyarıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Mart ayındaki dipten yararlanarak fonuna %60 değer kazandıran yatırımcı ABD borsalarının yakın zaman için şiddetli bir çöküş potansiyeli taşıdığını belirtiyor. ATAC Rotasyon Fonu Baş Yöneticisi Michael Gayet kimseyi korkutmaya çalışmadığını fakat borsaların vahşi bir dönemden geçtiğini belirtiyor.

Yatırım araştırmaları firması Morningstar’ın 5 yıldız verdiği ATAC Rotasyon Fonu’nun baş yöneticisi mayıs ayında iki krizin oluşabileceği konusunda uyarmıştı. Bunlardan birincisi tahvil diğeri ise hisse senetleri kriziydi. Fon gelirlerini %60 arttırmasına rağmen Gayet yatırımcılara dikkatli olması gerektiğini belirtiyor.

Fon yöneticisi Lead Lag Report’ta yayınladığı makalesinde, “Borsalarda vahşi bir süreçten geçiyoruz. ABD’nin acınası şekilde cevap vererek günlük vaka sayısında rekor üstüne rekor kırdığı küresel salgındaki yavaşlamaya ve bir başka ABD Merkez Bankası (FED) para politikası desteğinin eşiğinde gibi görünen ABD ekonomisine rağmen hisse senetleri piyasaları hiçbir iyileşme işareti göstermiyor” ifadelerine yer verdi.

2020 gerçekten de benzersiz düşüşlerin ve geri dönüşlerin gerçekleştiği bir dönem oldu. Wall Street borsaları sadece sekiz ayda %30’dan fazla düştü ve dibin ardından neredeyse %50 oranında bir ralli yakaladı.

Mart ayı sırasında boğa piyasasını gösteren Gayet şu anda önde gelen piyasa göstergelerinin şiddetli bir çöküşü işaret ediyor olabileceğini söyledi.

Örnek vermek gerekirse, 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirisi %0,5 civarındayken, 30 yıllık getiri %1,5'in altında. Gayet bunun potansiyel bir geri dönüşü hazırladığını belirtiyor.

Gayed makalesinde, "Genellikle tahvil piyasası için akıllı yatırımcılarının parasını bulundurduğu ve bu yatırımcıların ekonomik aktivite beklentisiyle borsaya liderlik etme eğiliminde oldukları söylenir. Gerçek şu ki verimler kısa vadede yükselmiyor (aksine düşüyor) olması oldukça rahatsız edici. Geçmişte bu tip kısa vadeli hareketler büyük hisse senetleri krizleri öncesi dönemlerde gerçekleşmiştir” ifadelerine yer verdi.

Fon yöneticisinin ifadelerine göre bu rahatsız edici duruma ek olarak durgunluk geçirmeyen ve yatırımcılar tarafından güvenli liman olarak görülen kamu hizmetleri sektöründeki hareketlilik daha geniş pazarda sorun yaratabilir.

Yatırımlarında savunma stratejisine yönelen piyasaya dikkat çeken Gayet, “Bu hisse senedi yatırımcıları için tehlike sinyali vermelidir ve açıkçası sadece bu sinyal bile beni durdurdu. Benzeri bir hareket bu yıl korona virüs çöküşü sırasında da meydana gelmişti” ifadelerine yer veriyor.

ABD ekonomisi için kritik hafta: GSYiH 3 düşebilir

 

Borsalarda zorlu dönem başlıyor

 

Borsalarda kobra efekti korkusu

 

Ünlü ekonomist uyardı: İkinci dip geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş27 Ağustos 2020 21:22

    önümüzdeki 2 yıl borsalar en riskli yerler olacak bunu bilmek için kahin olmaya gerek yok. hem dünya ekonomisinin aşırı balon yapısı hem pandemi ,  tüm ekonomiler risk altında sadace norveç gibi kenarda devasa parası olan ekonomiler sağlam kalacak, diğerlerinde ciddi daralmalar olacak haliyle borsalarda büyük düdşüşler olacak. şu an hükümetler sorun yokmuş gibi göstermeye çalışıp güven kazanmaya çalışıyorlar. sanırım altın en güvenli liman şu  dönem için.

  • adil28 Temmuz 2020 12:50

    açığa satış serbest olsun eylülden sonra TCMB faiz artırsın siz görün BİST 100 endeksinin seviyesini

  • FİNANSŞÖR28 Temmuz 2020 10:56

    madem öyle sort ta kalın erkekseniz.bizim borsaya bir şey olmaz diyor aracı kurumlar borsamızın arkasında devlet varmış bir de para hırsına kapılmış küçük yatırımcılarımız borsanın düşmesine izin vermez diyorlar.

  • Ahmet Fevzi Yüzkat28 Temmuz 2020 12:06

    Başlarsa Kasım ayında başlar çöküşler. Muhtemelen abd seçimlerinden sonra fed faizleri yükseltecek. Sürekli bir faiz yükselişi borsaları çökmesine neden olur.

  • Mm28 Temmuz 2020 09:07

    Herşey yapay balon gibi şişmiş emlak döviz borsa bu fiyata lara alan ların elinde patlıyacak tıpkı, 7 lira ya dolar verdiler 5 liradan geri aldılar

  • gerçek28 Temmuz 2020 08:31

    sallama 1500 yani eski endekslec 150 000 var hedefte  siz endeks 85,000 ikende çökecek diyorsdunuz

  • Mucise Reis ;)28 Temmuz 2020 01:09

    krediler bayram öncesi kapanır. her kağıtta durmamak gerekli. hacim düşük kağıtlar almayın. kapana girmeyin... yeni acemiler bayramdan sonra takılın borsada, bazı kağıtlar 3 -5 katladı tepeden alan, tüpraş gibi bekler 1 yıl 2 yıl...

  • Jale28 Temmuz 2020 00:51

    Bankalara bakınca evet

  • Mert28 Temmuz 2020 00:27

    Yorumlara baktım da millet coşkuyu almış yukarı diyor demekki dönüş yakındır :)

  • Alp27 Temmuz 2020 23:04

    Ne çökmesi ya. Adım adım yukarılara tırmanıcaz.

  • HÜLYA KOBALT27 Temmuz 2020 22:16

    Sizler çöküş dedikce borsalar kuduruyor.sizlerde.bize bir şey olmaz.borsamızın arkasında devletlet ve yeni küçük yatırımcılarımız var.bize bir şey olmaz.yılsonu 5 $

  • Türkoğlutürk 28 Temmuz 2020 10:43

    Gülemiyorum bile

  • rasim27 Temmuz 2020 21:43

    Bi çöktüremediniz şu borsayı.

  • ender27 Temmuz 2020 21:40

    Korkutmayın adamı ya.

  • b.a27 Temmuz 2020 20:46

    biz etkilenmeyiz çünkü hubvc hep düşüyor

  • MEDO27 Temmuz 2020 18:43

    FAİZLER SIFIR BOL PARA VAR OLDUKCA ÇUKME BİRAZ ZOR NE ZAMAN FAİZ ARTSA PİYASADA  PARA AZALSA OZAMAN DOĞRU