E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalardaki rotasyon ticareti gereğinden fazla hızlı---

Borsalardaki rotasyon ticareti gereğinden fazla hızlı

Borsalardaki rotasyon ticareti gereğinden fazla hızlı
02 Mart 2021 - 10:44 borsagundem.com

Küresel borsalar Mart ayının ilk gününe olumlu bir seyirde başladı. Ancak pandemiden etkilenen hisseler temel göstergelere bakıldığında olması gerekenden hızlı yükseliyor olabilir


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünya çapındaki endeksler Mart ayına ralli havasında başladı. Ancak yatırım danışmanlığı firması PNC Financial’ın Genel Müdürü ve Baş Yatırım Stratejisti Amanda Agati önümüzdeki sürecin çalkantılı olabileceği konusunda uyarıyor.

Agati CNBC’ye verdiği röportajda ekonomik açıdan hassas hisselere doğru gerçekleşen rotasyonun gereğinden hızlı bir şekilde gerçekleştiği konusunda uyardı. Baş stratejist, “Yeniden açılma sürecinin bu noktasında denklemin değer hisseleri tarafı bir diğer ifadeyle dışarıya çıkabilmenin ticareti çok hızlı bir şekilde çok fazla ileri gidiyor” dedi.

Baş stratejist değer hisselerinin Kasım ayında Pfizer aşısının etkinliğine ilişkin iyimserlikle başladığını belirtiyor. Agati, “Muazzam bir yatırımcı duyarlılığı değişimi gördük. Ancak günün sonunda temel veriler üzerinde o kadar da büyük bir ilerlemeye şahit olmadık” ifadelerini kullandı.

Agati ABD borsasında hala 2020’nin kazananları olan, evde kalma ticaretinden faydalanan ve dev teknoloji hisselerini de içeren büyüme hisselerini tercih edeceğini açıkladı. Baş stratejist söz konusu hisseler için, “Bilanço büyümesi açısından, genel kârlılığa ve temel verilere bakıldığında oldukça etkileyici sonuçlar paylaşmaya devam ediyorlar” açıklamasında bulundu.

Borsa uzmanı, “Burada değerlemelerin oldukça önemli olduğunu görsek de bizim görüşümüze göre uzun vadeli bir bakış açısı büyüme açlığı ve verim açlığı çeken bir dünyada olmaya devam edeceğiz. Böyle bir ortamda kazanan kim olur? Evde kalma ticaretinin bileşenlerinin çoğu” ifadelerine yer verdi

Pazartesi günü ABD borsalarındaki güçlü piyasa performans bir yana, enflasyondaki gerginlikler son birkaç haftadır büyüme hisselerine baskı uyguluyor. Büyük teknoloji hisselerini de içeren büyüme odaklı hisse grubunun yüksek değerlemeleri ABD Hazinesi getirilerindeki artışa karşı savunmasız konumda.

Ancak Agati enflasyon endişelerinin geçici olduğunu belirtiyor. Baş stratejist, “Aslına bakılırsa önümüzdeki üç ayın rekor derecede ekonomik aktivitesi olmayan bir dönem olmasını bekliyoruz. Kısıtlamamaların bir etkisi olarak sadece rekor derecede düşük değil, ekonomik aktivitesi olmayan bir dönem öngörüyoruz. Tabii ki tüketici fiyat endeksinin korkutucu şekilde yukarı tırmanmasını ve enflasyon beklentilerinin yükselmesini göreceksiniz” açıklamasında bulundu.

Agati, sağlık ve çocuk bakımı gibi örneklerinde daha yüksek fiyatların oluşmasıyla görüldüğü üzere, piyasanın çoktan enflasyonun etkisi altına girdiğini belirtiyor. Ancak baş stratejist, “Bu gibi durumların ekonomik toparlanma için uzun vadeli risk oluşturması çok mümkün gözükmüyor” dedi.

170 milyar dolarlık varlığın yöneticisi olan Agati yüksek ABD ekonomi politikasındaki vergi tehditlerinin bu yıl içerisinde enflasyon için fren mekanizması oluşturacağını belirtti.

Baş stratejist, “Vergi artışı hikayesi denkleme geri döndüğü anda, bunun fren mekanizması sağlayacağını ve tahvil piyasasındaki durumun biraz yatıştıracağını düşünüyoruz” dedi.

Ancak ABD’deki vergi artışı gündemi borsalar için de zorluk çıkarabilir. Agati, “Bu kesinlikle bilanço büyümelerini etkilemesiyle birlikte hisse senetleri piyasası için de bir miktar frene basılmasına neden olacaktır” görüşlerine yer verdi.

Hisseler tahvil fırtınasını atlatabilir

 

Küresel piyasalarda sert dalgalanmalar devam ediyor

 

Goldman Sachs’tan kritik Bitcoin kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)