E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalardaki ralli direnci kırabilecek mi?---

Borsalardaki ralli direnci kırabilecek mi?

Borsalardaki ralli direnci kırabilecek mi?
26 Ekim 2022 - 11:02 borsagundem.com

Ekim ayının sonuna gelinirken ABD borsaları yatırımcılar için kazanç bırakmaya devam ediyor. Google ve Microsoft piyasa beklentilerine yanıt veremese de ralli hız kesmiyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ayı piyasasından ne zaman çıkılacağı yatırımcıların cevabını aradığı ilk sorulardan biri ancak genel ekonomik atmosfer bunun kısa sürede olmasını engelliyor. Yine de toparlanma lehine mücadele hız kesmiyor.

S&P 500 Ekim ayı kazançlarına pek de küçük sayılmayacak bir ralliyle katkıda bulunuyor. Her ne kadar Google ve Microsoft gibi dev teknoloji şirketleri piyasa beklentilerine yanıt veremese de, S&P 500’de ayı piyasası rallisi hız kesmeden devam ediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, son iki haftadır güçlü seyreden S&P 500 Endeksi, son ralliyle, bilanço dönemini piyasa beklentilerinin üzerinde kapatan şirketler üzerinde yukarı yönlü bir baskı oluşturuyor. Dow Jones Salı günü yüzde 1.1 artışla 31.836.74 seviyesinde kapanırken S&P 500 yüzde 1.6 oranında yükselerek 3859.11 seviyesinden kapandı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite ise yüzde 2,2’lik artışla en güçlü performans gösteren endeks olarak öne çıkıyor.

Yatırımcı duyarlılığı artıyor

Finder’dan Cameron Micallef’in haberine göre, borsalarda kazançların çoğu büyük teknoloji şirketlerinden gelse de yatırımcılar, bilanço sezonundan olumlu haberler almak istiyor. Apple, Tesla, Microsoft ve Google gibi dev teknoloji şirketlerinin tamamı ilk iki çeyrek için güçlü kazanımlar açıklasa da hiçbirinin piyasa beklentilerini karşılayamaması rallinin geleceğiyle ilgili soru işaretleri yaratıyor.

Üçüncü çeyrek için beklenenden daha zayıf karlılık bildiriminin ardından Alphabet'in hisselerinin yüzde 7 oranında düşmesi de bunu doğruluyor. Bunda, YouTube’un reklam gelirlerinden elde ettiği 7,07 milyar doların etkisi olduğu kabul ediliyor. Beklenti, reklam gelirlerinin 7,42 milyar dolar olması yönündeydi.

Son 5 yılın en zayıf üç aylık rakamlarını yayınlayan teknoloji devi Microsoft için de benzer bir hikaye geçerli gözüküyor. Microsoft, bu durumu, artan ABD Doları’yla ve Windows yazılımının kişisel bilgisayar üreticilerine satışındaki düşüşle açıklıyor. Microsoft’un yayınladığı raporlara göre, ilk çeyrekten 30 Eylül'e kadar olan satışlar yüzde 11 artarak 50,1 milyar dolara ulaştı. Şirketin net geliri ise 17,6 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Bu rakamların ikisi de beklentilerin üzerinde olsa da, Microsoft bulut tabanlı segmentte bazı zayıflıklar görüyor ve beklenenden daha zayıf bir güncelleme sağlıyor. Microsoft Başkanı ve CEO'su Satya Nadella, “Artan ters rüzgarlarla karşı karşıya kalan bir dünyada, dijital teknoloji nihai kuyruk rüzgarı konumunda bulunuyor” diyerek, teknoloji şirketlerinin bu olumsuz atmosferden en az etkilenen şirketler olduğuna vurgu yapıyor.

Nadella “Bu ortamda, uzun vadeli büyüme alanlarına yatırım yapıp maliyet yapımızı disiplinli bir şekilde yönetirken, müşterilerimizin daha azıyla daha fazlasını yapmasına yardımcı olmaya odaklanıyoruz” şeklinde konuşuyor.

Kilit direnç kırılacak mı?

Borsalarda yaşanan ralli teknik analiz anlamında ise gözlerin kilit bir dirence çevrilmesine neden oldu. Yaşanan kısa vadeli yükselişte S&P 500’ün kilit dirençte durduğu ve test ettiği gözleniyor. Analistlere göre ise bu direncin kısa vadeli yükselişle kırılamayacak kadar güçlü olması ihtimaller dahilinde gözüküyor. Bunu, önümüzdeki birkaç günün göstereceğini öngören analistler, direncin kırılması hainde bile dikkatli olunması gerektiğini ve direncin üzerinde kalıcı olunamaması durumunda güçlü bir geri çekilmeye hazır olunması gerektiğini belirtiyor.

Credit Suisse analistleri tarafından yatırımcılarla paylaşılan notta, direncin kırılmasının gerekliliğine vurgu yapılıyor. Analistler, S&P 500 için 3797/3810 aralığında bir dizi kilit direncin test edildiğinin altını çiziyor. Notta, “3797/3810 seviyelerinde bir dizi kilit direncin test edildiğini düşünüyoruz. Bu seviye, Ekim ayının en yüksek seviyesi olmanın yanı sıra Ağustos/Ekim düşüşünün de yüzde 38,2'lik düzeltmesine karşılık geliyor” deniyor.

Credit Suisse analistleri, “Günlük ve haftalık RSI momentum sapmaları ve aşırı satım durumuna işaret eden duyarlılık ve genişlik ölçümleriyle birlikte, daha uzun süreli bir konsolidasyon dönemi olasılığı da ihtimaller dahilinde ancak kısa vadeli bir dip oluşturmak için 3810 seviyesinin üzerinde bir kırılma gerekiyor” diyor.

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

 

Borsa güne yükselişle başladı

 

ABD borsaları günü pozitif tamamladı

 

ABD'de tüketici güveni 3 ayın dibinde

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (26/10/2022)

 

En fazla kazandıran hisselerde F/K oranları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KEZİBAN KORTANLI26 Ekim 2022 17:02

    TÜM PARAM BİST TE .4 AYDA PARA PARAMI 5-10 ARASINDA YAPTIM.ARACI KURUMLAR KÜÇÜK DÜZELTMELER OLSA BİLE YÖN YUKARI 6500-8000 BEKLİYORUZ DİYORLAR BEN DE AYNI FİKİRDEYİM.