E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalardaki balonun birkaç ay ömrü kaldı---

Borsalardaki balonun birkaç ay ömrü kaldı

Borsalardaki balonun birkaç ay ömrü kaldı
25 Ocak 2021 - 10:53 borsagundem.com

Kritik borsa krizleri öncesindeki başarılı tahminleriyle ünlenen borsa uzmanı Jeremy Grantham borsalardaki balonun birkaç ay içerisinde patlayacağı konusunda uyardı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü yatırım uzmanı Jeremy Grantham piyasaların yeni zirvelere taşınacağını düşünen spekülatörlere sert bir uyarıda bulundu. ABD Boston merkezli para yönetimi şirketi Grantham, Mayo, Van Otterloo & Co.’nun (GMO) kurucularından biri olan ve şirketin baş yatırım stratejistliğini yapan Grantham Bloomberg’e verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

“Birkaç hafta boyunca ekstra paramız olacak, birkaç hafta en son kalan paranız çaresizce yatırıma gidecek ve en sonunda muhteşem bir patlama olacak. Piyasalardaki olağanüstü coşku bariz bir seviyeye ulaştığında piyasa balonları istisnasız her zaman gelecek birkaç yıl içinde de değil birkaç ay içerisinde patlar.”

Geçtiğimiz yirmi yılda yaptığı başarılı borsa tahminleriyle ünlenen Grantham ABD Merkez Bankası’nın kolay para politikasıyla birlikte istikrarlı bir şekilde yükselen borsalardaki bu rallinin mutlaka sonuçlarının olacağını düşünüyor. Grantham, “Eğer üretimin önemli olmadığı ve sadece kağıt para basıldığı bir dünyada yaşadığımızı düşünüyorsanız er ya da geç imkansızı başaracak ve enflasyonu geri getireceksiniz” uyarısında bulundu.

Baş stratejist ABD Başkanı Joe Biden tarafından gelen 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketi teklifinin önünde sonunda balonun patlamasını tetikleyecek neden olduğunu ifadelerine ekledi.

Grantham’ın açıklamaları daha önce yaptığı başarılı tahminler nedeniyle dikkate almaya değer. Ünlü borsa uzmanı 2000 yılında dot-com krizi öncesinde hisse senetlerinin aşırı değerlendiğini öngörmüş ve 2007 yılında Küresel Finans Krizi öncesinde sert düşüşleri tahmin etmişti. Graham ayrıca 2008-2009 Küresel Finans Krizi’ne kadar piyasa unsurlarının ekonominin gerçeklerinden uzaklaştığına dair çeşitli sinyaller paylaşmıştı.

Ancak baş stratejistin yönettiği şirket GMO S&P 500 Endeksi’nde kötü bir performans gösteriyor. Geçtiğimiz Haziran ayında GMO’nun yatırım biriminin kilit isimlerinden Ben Inker müşterileriyle paylaştığı notta hisse senetlerini satmanın zamanının geldiğini söylemişti. Ancak borsalar bu tarihten itibaren keskin bir yükselişe geçmiş Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq endeksleri rekor seviyelere ulaşmıştı.

JPMorgan, Bitcoin'de o seviyeyi zor gördü

 

Trump'un intikam planı

 

Borsa İstanbul yeni haftaya güçlü başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • abuzer25 Ocak 2021 21:27

    endeks 3000 gider

  • Can3525 Ocak 2021 19:26

    Haklı olma ihtimali olsa da.paranın gideceği yerler belli.ne kadar risk o kadar kar. İyimser degilseniz yatırım yapamazsınız. 2021 yılının ülkemiz için kazançlı olmasını temenni ederim.

  • ŞENOL KARAIRMAK25 Ocak 2021 14:19

    madem o kadar iddalısın.tarih verse idin ya.kafamızı karıştırma.bizim borsa dolar bazımda kelepir.

  • AHMET ÖZBİR25 Ocak 2021 14:18

    bizim borsaya bir şey olmaz.arkamızda küçük yatırımcılar var milyonlarca.sen sür eşşeğini niğde ye.bize kriz vız gelir tırıs gider.

  • yunus25 Ocak 2021 12:17

    malı kaptırdı,şimdi ağlıyor,,,ağla ağla donunu bağla.

  • Ya Sabır25 Ocak 2021 11:38

    Bir kaç ay daha mı bekleyeceğim.. Bir kaç gün olsaydı.

  • borsacann25 Ocak 2021 11:27

    Dikkat et de sen patlama morrukk. Iki yil yön yukarı borsalarda

  • tam kapanma isteyen gerizekalı ordusu25 Ocak 2021 11:23

    faizler yükselmeye başlamadan öyle bir şey olmaz 2-3 arasına çıkması lazım.

  • AHMET ÖZÜSÖZÜBİR25 Ocak 2021 11:14

    bizim borsaya bir şey olmaz.çünkü küçük yatırımcının eline verdiler ki onlar satmazlar asla .o yüzden borsamız düşmez.

  • Erol25 Ocak 2021 11:12

    Bizimki enflasyon rallisi. Endeks 2.000 olmadan düşüş beklemem. Ülke bitik halk açlık seviyesinde.