E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda yükselişleri bilançolar belirleyecek---

Borsalarda yükselişleri bilançolar belirleyecek

Borsalarda yükselişleri bilançolar belirleyecek
12 Ekim 2021 - 11:39 borsagundem.com

DataTrek Kurucusu Nicholas Colas, üçüncü çeyrek bilanço açıklamalarının tahminlerin %10 üzerinde gerçekleşmesi gerektiğini söyledi. Bu beklenti karşılanamadığı takdirde 2021 yılının geri kalanında borsalarda yeni yükselişler görülmeyebilir.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tüm gözler şirketlerin yapacağı üçüncü çeyrek bilanço açıklamalarında. Bilanço sonuçları bu hafta açıklanmaya başlayacak ve rakamlar S&P 500 endeksinde yıl sonundan önce yeni rekorlar gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini belirleyecek. Wall Street uzmanlarından DataTrek Kurucusu Nicholas Colas, yatırımcılara gönderdiği yazıda, “S&P 500 endeksinde yer alan şirketlerin bu çeyrek için bilançolarının toplamının tahminlerin %10 üzerinde olması gerekiyor” dedi.

Devamında, “bu durum gerçekleşmediği takdirde, bu yıl ABD borsalarının mevcut seviyelerin üzerine çıkmayacağı neredeyse kesin” ifadesini kullandı. 2021 yılı bilançolar için oldukça hareketli bir yıl oldu. Market Watch’un haberine göre ilk çeyrek bilanço sonuçları analistlerin beklentilerinin %27 üzerine çıktı ve ikinci çeyrek sonuçları beklentilerin %17 üzerinde gerçekleşti. Geçmişte ise bilanço açıklamaları analist beklentilerinin ortlama %3 ila %4 üzerinde gerçekleşiyordu. Bu yıl bilançolar ve analistlerin tahminleri arasındaki büyük var, S&P 500 endeksinde yıl başından bu yana sağlanan %17’lik getiriyi de açıklıyor.

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre hisselerde pazartesi günü yükseliş görüldü, Dow Jones Industrial Average ve S&P 500 endeksleri %0,5 yükseldi. Teknoloji hisselerinin ağırlıkta bulunduğu Nasdaq Composite ise %0,6 arttı.

Colas, S&P 500 endeksinde yer alan şirketlerin ikinci çeyrekte hisse başı 53 dolarlık bir gelir bildirdiğini söyledi. Eğer bu rakam pandemi sonrası pik noktası olursa, ABD’nin büyük sermayeli hisseleri kazançların 21 katındaki seviyesinde “aşırı değerlenmiş” olarak tanımlanacak. Colas, “düşen bilanço gücü için kim 20 kat fazla para öder? Hiç kimse” dedi. Bu nedenle gelecekte beklenen getiri oranının 21 kat yüksekken, yatırımcıların hisselere yönelmeye devam edebilmesi için üçüncü çeyrek bilançolarının, ikinci çeyrekten daha yüksek olması gerekiyor.

Colas, “üçüncü çeyreğin ikinci çeyrekten çok daha yüksek olması gerekmiyor. Bizim alt sınırımız hisse başı 54 dolar. Bu da ABD şirketlerinin bilanço gücünün yükselmeye devam ettiğini gösterecek” dedi.

Açıklamasının devamında, “aynı zamanda 2021’in dördüncü çeyreği ve 2022 için tahminlerin düşük kaldığının da altını çizecek” ifadesini kullandı. Yalnızca bu gelişme bile boğa piyasası taraftarlarını rahatlatmaya yetecek. Colas S&P 500 endeksinde yer alan şirketlerin beklentilerin %10 üzerinde çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Çünkü Wall Street analistleri, beklentileri büyük oranda geride bırakan birinci ve ikinci çeyrek bilançoları sonrasında dahi, tahminlerini yükseltmiyor. Ancak Colas’a göre, süreç yine de zorlu olacak. Colas, “her zaman bir bilanço döneminin ‘her zamankinden önemli’ olduğunu söylemek istemiyoruz ancak 2021’in üçüncü çeyreği bu ifadeyi kullanmaya yaklaştırıyor” dedi.

Evergrande üçüncü ödemeyi de kaçırdı

 

Ayı piyasalarının başlangıcı tahmin edilemiyor

 

Borsa İstanbul'da kur baskısı sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)