E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda yükseliş sürüyor---

Borsalarda yükseliş sürüyor

Borsalarda yükseliş sürüyor
26 Mayıs 2020 - 10:16 borsagundem.com

Çin-ABD gerginliğine rağmen borsalarda yön yukarı. Türkiye borsaları bugün de kapalı. Dolar/TL kuru 6.80'nin üzerinde

Salgın sonrası normalleşme adımlarının devam etmesi ve Japonya'nın Tokyo'da olağanüstü hali kaldırmasından moral bulan küresel piyasalar güne pozitif başladı. Türkiye borsaları bugün de kapalı olacak. Dolar/TL kuru dünkü 6,80'in üzerindeki seyrini bugün de koruyor.

Koronavirüs salgınının yayılma hızındaki yavaşlamalara dair işaretler ve normalleşme adımlarının hız kazanmasıyla, küresel piyasalarda bu haftanın ilk iki günü itibarıyla pozitif bir hava hakim. Dün ABD borsalarının yükselişle kapatmasının ardından bu sabah ABD vadelilerinde de yüzde 2'leri bulan artılar söz konusu... Asya borsaları, dün Tokyo'da olağanüstü hali kaldırdığını açıklayan Japonya, önderliğinde alıcılı bir günü geride bırakıyor. Asya'nın tamamında yeşil ekranlar görülürken Japonya'da Nikkei 225 yüzde 2,63 artıda kapattı. Hong Kong yüzde 2'nin üzerinde primli.

Küresel borsalar Çin-ABD gerginliğine rağmen yükseliyor

 Yurt içinde ise Ramazan Bayramının son günü nedeniyle borsalar bugün de kapalı olacak. Yurt dışı piyasalarda işlemlere devam edilen dolar/TL kuru dünkü yatay seviyelerini bugün de koruyor. Saat 09:10 itibarıyla dolar/TL 6,8085'ten; euro/TL ise 7,4375 düzeyinde değerleniyor.

Ticaret savaşı salgından daha tehlikeli

Dün yatay bir gün geçiren petrol piyasasında bugün yükseliş sürüyor. Brent petrolün varili yüzde 2'lik artışla 36 doların üzerine çıktı. ABD tipi ham petrolün varili 35 dolara yaklaşıyor. Petrol fiyatlarında normalleşme adımları sonrasında artan talep etkili oluyor.
Altının onsu 1730 dolar düzeyinde haftalardır devam eden sakin seyrini koruyor.

Petrolden sonra doğal gazda da 'eksi fiyat' ihtimali

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)