E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda yükseliş için kilit dönem yaklaşıyor---

Borsalarda yükseliş için kilit dönem yaklaşıyor

Borsalarda yükseliş için kilit dönem yaklaşıyor
01 Temmuz 2021 - 11:03 borsagundem.com

Borsalarda üçüncü çeyrekte yüksek performans için koşullar uygun.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalarda üçüncü çeyrek yılın kazananı olmaya hazırlanıyor. ABD ekonomisine yön vermeye başlayan sıra dışı unsurlar bir araya geliyor. Üçüncü çeyreğin güçlü temelleri temmuz ve haziran aylarında atılacak, önümüzdeki iki ayda açıklanacak bilançolar ve ikinci çeyreğin ekonomik verileri, beklenen büyümeyi gözler önüne serecek.

Forbes’un haberine göre yılın geri kalanında korona virüs kısıtlamaları nedeniyle yaşanan olumsuzlukların etkisi görülmeyecek. Bu bilgiyi ise şimdiden görülmeye başlayan yoğun yaz ayları aktivitesi güçlendirecek ve 2021’in ikinci yarısındaki büyüme beklentileri yükselecek. Tüm bu bilgiler borsalar için de güçlü bir temel oluşturuyor. Peki büyüme ve iyimserliği önemli ölçüde yükseltecek alanlar hangileri?

Borsalarda kilit dönem: Eylül

İçinde bulunduğumuz gibi olumlu gelişmelerin yaşandığı dönemlerde borsalar 7 Eylül tarihinin ardından dikkat çekici yükselişler gösterebiliyor. Bu tarihin ardından tatildeki Wall Street yatırımcıları geri dönüyor, yaz aylarını geride bırakarak dikkatlerini 2022’ye çeviriyor. Bu yıl bu odak noktasındaki değişim iyi haberler getirebilir. Geçtiğimiz aylarda büyüme görünümü 2022 için olumlu seyretmeye devam etti.

7 Eylül’de ise olumlu gelişmelerin beklendiği yeni yıl daha da yaklaşmış olacak. Büyüme beklentilerinin ötesinde, borsalara yönelik yatırımcı ilgisini yükseltme potansiyeli taşıyan başka trendlerde bulunuyor. Bunlardan birincisi yatırımcıların iyimserliği ve ekonominin tüm alanlarında harcama yapma isteği olacak. Hükümetler, şirketler, kurumlar ve tüketicilerin harcamaları hız kazanacak.

Şirketler için pandemi dönemindeki kolektif düşünce biçimi yerini bireysel strateji temelli rekabete bırakacak. Bu değişimin işaretlerini veren aktiviteleri şimdiden görmeye başladık. Şirketlerde görülen yönetim değişimleri, sermaye harcamaları, yeniden yapılandırmalar, birleşme ve satın alımlar ile tedarik ve dağıtım zincirlerini kontrol altına alma çabaları dikkat çekiyor.

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre finans ve sermaye piyasaları cephesinde ise Wall Street yukarıdaki aktivitelerde başarılı olmak isteyen şirketlere ve yatırımcılara yardım etmekle meşgul olacak. Aynı zamanda 2020’den bu yana gündemde olan halka arzlar da hız kazanacak. Oldukça hareketlenecek borsalar ise halka arzların başarılı olması için gerekli koşulları sağlayacak. Borsalardaki hareketlilik aynı zamanda yatırımcıların hisselere yönelik ilgisini artıracak.

İlgi çekici bir şekilde, temkinli yatırımcıları borsalara döndürecek katalizörün genç yatırımcıların borsalara yönelik ilgisinin artması olabilir. Genç yatırımcıların ilgisi ve yükselen piyasalar, borsalarda riskten kaçınan yatırımcıların dönüşünü tetikleyebilir. ABD hükümetinden gelen benzersiz destek de ülkenin küresel ekonomik toparlanma yarışında önde olmasını sağlıyor.

Aynı zamanda ABD şirketleri de yarışa önde başlıyor. Ancak ekonomik toparlanma ve yeniden açılma sürecinde tüketici harcamalarının artmasıyla birlikte kaynak, malzeme, emek ve lojistik alanındaki kıtlıklar ve sıkıntılar olumsuz etki oluşturabilir. Yine de talebin neredeyse tamamı alternatif tedarikçiler tarafından karşılanabilir. Aynı zamanda bekleme süreleri de ekonomik aktiviteyi bir sonraki döneme transfer edebilir.

Bu nedenle tedarik alanındaki eksiklikleri tamamen kayıp olarak görmemek gerekiyor. Bu durum da ikinci çeyrek ekonomisi ve şirket aktivitesi üzerindeki olumsuz etkilerin, üçüncü çeyrekte olumlu sonuçları olabileceğini gösteriyor.

 Üçüncü çeyrekte yatırımcıları bekleyen birçok ekonomik ve finansal sinyal var. Aynı zamanda güçlü tetikleyiciler de beklentiler dahilinde. Şirketler bilanço açıklamalarına başlarken ve Wall Street eylül ayını beklerken, üçüncü çeyrekte borsalar önemli ölçüde yükselebilir.

Borsa İstanbul'da risk iştahı geri geldi

 

Piyasalar neleri fiyatlayacak

 

Normalleşmede yeni dönem başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)