E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsalarda yükseliş dikkat çekti---

Borsalarda yükseliş dikkat çekti

Borsalarda yükseliş dikkat çekti
11 Haziran 2021 - 09:13 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılış yapması bekleniyor.

Dün Avrupa Merkez Bankası beklendiği gibi faizlerde değişikliğe gitmezken, ABD’de enflasyon rakamları beklentilerin üzerinde gerçekleşti. ABD’de TÜFE aylık %0.6 (Beklenti: %0.4) yıllık ise %5 (Beklenti: %4.7) seviyesinde gerçekleşirken, çekirdek TÜFE aylık %0.7 (Beklenti: %0.4) yıllık ise %3.8 (Beklenti: %3.4) oldu. Bugün içeride sanayi üretimi rakamları takip edilecek olup, pazartesi günü gerçekleşecek Erdoğan-Biden görüşmesine yönelik beklentiler ön planda olacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

10:00 Türkiye – TCMB Beklenti Anketi, Önem: Orta 

10:00 Türkiye – Türkiye Sanayi Üretimi, Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

BIST 100 Endeksi dün 1.450 ile 1.462 puanları arasında dalgalanarak günü %0,52’lik kazançla 1.457 puandan tamamladı. Yurtdışı piyasaların takip edildiği endekste, pazartesi günü gerçekleşecek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden görüşmesine yönelik beklentiler ayrışmalar getirebilir. Dün beklentilerin üzerinde gelen ABD enflasyon verisine rağmen ABD’de faizlerin düşmesi, hisse senetlerinde yukarı yönlü hareketler görülmesi dikkat çekti. Bugün de ABD endeks vadelileri yataya yakın hafif artıda, Avrupa tarafında da yataya yakın hafif alıcılı açılış beklentisi hakim. Asya tarafında ise Çin hariç hafif alıcılı seyir devam ediyor. Dün Fitch Ratings açıklamalarının ardından TL’de değer artışlarının hızlandığı gözlemlendi. Bugün endeksin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılış yapmasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün yurtdışındaki olumlu havanın etkisi ile BIST 100’de de yukarı yönlü hareketler gözlemledik. Bu yukarı yönlü hareketle birlikte endeks bir kez daha uzun süredir ifade ettiğimiz 1.462 seviyesini test etti ve kapanış buranın hemen altında gerçekleşti. 1.462 seviyesi oldukça güçlü direnç konumunda olup, bugünkü kapanışın bu seviye üzerinde oluşması gelecek haftaya yönelik beklentileri de artıracaktır. Önceki günlerde de bahsettiğimiz gibi buranın üzerinde TCMB Merkez Bankası Başkan değişiminde oluşan boşluğun dolacağı 1.511 seviyesi gündeme gelebilir. Aşağıda ise 1.445 ilk önemli destek konumunda olup buranın altında oluşan son yükselen trendin bulunduğu 1.435 kritik olacaktır. Bu seviyelerin altında olacak kapanışlar teknik baskının yeniden artmasına neden olacaktır.

Günün önemli şirket haberleri 11/06/2021

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

Emek Elektrik ve İhlas Gayrimenkul sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ofli11 Haziran 2021 09:42

    Nasıl yükseliş 9.80 hektas 8.50 isdemir 14.20 idi 12.60 Ereğli 21 Di 19 kardemir'de öyle nasıl yükselmiş