E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda yükseliş bekleniyor---

Borsalarda yükseliş bekleniyor

Borsalarda yükseliş bekleniyor
07 Şubat 2014 - 07:10 borsagundem.com

ABD'de açıklanacak olan tarım dışı istihdam verileri beklenirken Avrupa borsalarında yükseliş beklentisi hakim

ABD'de bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verilerine odaklanan Avrupa borsalarının, haftanın son gününe artıda başlamaları bekleniyor.
IG, FTSE 100'ün 10, Dax'ın 11 ve Cac-40'ın 7 puan artıda açılacağını tahmin ediyor.
analistler, ABD'de dün gece Dow Jones Sanayi Endeksi'nin 2014 yılını en büyük yüselişini yaşamasının bugün Avrupa borsalarına  destek vermesini bekliyorlar. 

ABD BORSALARI YÜKSELDİ

ABD'de işsizlik maaşı başvurularının düşmesi ve Walt Disnes CO.'dan Akamai Technologies Inc.'e şirketlerden gelen kazanç rakamlarının desteğiyle New York Borsası yükseldi. Gösterge endeksler bu yılın en iyi kazançlarını kaydetti.

Disney, çeyrek dönem kazançlarının beklentinin üzerinde gelmesinin ardından yüzde 5.3 yükseldi. Apple ve Sony gibi şirketler için internet verisi dağıtımının hızlandırılmasına yardımcı olan Akamai, çeyrek dönemde beklentinin üzerinde kazanç açıklaması üzerine yüzde 21 değerlendi. Coca-Cola Co., Green Mountain Coffee Roasters Inc.'in yüzde 10 hissesini 1.25 milyar dolara satın almaya anlaşması sonrasında yüzde 1.1 primlendi. Green Mountain yüzde 26 değer kazandı. Twitter Inc., beklenenden daha fazla zarar açıklaması ve yavaşlayan kullanıcı büyümesi üzerine yüzde 24 değer kaybetti.

Standard&Poor's 500 Endeksi yüzde 1.2 kazançla 1,773.43 puana, Dow Jones Endeksi de yüzde 1.2 artışla 15,628.53 puana çıktı. Her iki endeks de 18 Aralık'tan bu yana en büyük artışlarını kaydetti. Amerikan borsalarında 6.9 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 9 üzerinde seyretti.

Ekonominin istikrarlı ilerleme kaydettiğini ve kazançların da iyi geldiğini belirten Philadelphia Trust Co.'nun yatırım genel müdürü Richard Sichel, "Daha iyi gelen ekonomik veriler yardımcı oluyor, yatırımcıların güvenini destekliyor" dedi.

S&P 500 Endeksi'nin perşembe günkü rallisi, endeksin 2014'teki kayıplarını yüzde 4.1'e indirdi. Endeks bu hafta moral bozucu imalat verilerinin, ekonominin gücüne ilişkin endişelere neden olmasıyla yüzde 0.5 düştü.

TOKYO BORSASI YÜKSELDİ

Japonya'da Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, kapanışta değer kazandı. Nikkei Endeksi, 307,29 puan (yüzde 2,17) değer kazanarak 14.462,41 puandan kapandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)