E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda yükseliş bekleniyor---

Borsalarda yükseliş bekleniyor

Borsalarda yükseliş bekleniyor
28 Ocak 2014 - 07:27 borsagundem.com

Avrupa borsalarının güne artıda başlamaları bekleniyor

Avrupa borsalarının dün yaşanan aşağı hareketlerin ardından bugün artıda açılmaları, dündü düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirip Fed toplantısından yarın gelecek kararı beklemeye başlamaları bekleniyor.
IG, FTSE 100'ün 1 puan, Dax'ın 8 puan ve Cac-40'ın 14 puan artıda açılacağını tahmin ediyor.
ABD vadeli endeksleri de piyasalarda yükselişe işaret ediyor. Vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi şu sıralarda düne göre 51 puan artıda işlem görüyor.

GLOBAL PİYASALARDA NELER OLDU?

Asya borsaları, Çin'de büyümenin yavaşlaması ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil alımlarını azaltmasının, ihracat ve yabancı sermayeye bağımlı bazı gelişmekte olan ülkelere zarar vereceği endişeleriyle bugün beş ayın en düşüğüne yakın seviyede yer aldı. 
Yatırımcılar gelişmekte olan pazarlarda son dönemde yaşanan dalgalanmaların merkez üslerinden biri olanak gösterilen Türkiye'de Merkez Bankası'nın (TCMB) bugün yapacağı ara toplantı sonrası açıklayacağı kararı bekliyorlar.
MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi son üç günde kaydettiği yüzde 3.8 düşüşün ardından bugün de hafif düşüşle yataya yakın seyir izledi.
Piyasada Fed'in bu haftaki toplantısında tahvil alımlarını aylık 10 milyar dolar daha azaltma kararı alması bekleniyor. Fed toplantısı bugün başlayıp iki gün devam edecek.
ABD borsaları Fed'in tahvil alımlarını azaltma planlarına dair endişelerin artmasıyla kayıplarını artırarak dün de düştü. 
Apple  hisseleri şirketin beklentilerin altındaki satış sonuçlarının ardından kapanış sonrası işlemlerde yüzde 5.7 değer kaybetti.
ABD'de yeni konut satışlarının Aralık'ta yıllık bazda 414,000 adet ile beklentilerin altında açıklanması da piyasayı olumsuz etkileyen nedenler arasında yer aldı.
Caterpillar  hisselerindeki yükseliş Dow ve S&P 500'deki kayıpların sınırlı kalmasına destek sağladı. Dünyanın en büyük iş makineleri üreticisi Caterpillar geçen yılın dördüncü çeyreğinde hisse başına 1.54 dolar ile beklentilerin üzerinde kâr elde etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)