E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda yüksek değerlenme kalıcı---

Borsalarda yüksek değerlenme kalıcı

Borsalarda yüksek değerlenme kalıcı
20 Mayıs 2020 - 11:13 borsagundem.com

FED’in agresif müdahaleleri borsaların dip görmesini engellerken düşük faiz ortamı ve inovatif gelmeler borsalarda yeni zirve noktaları görmemizi sağlayabilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

DataTrek Research’ın araştırma notuna göre borsalar değerlenme açısından yeni bir döneme girerken eski paradigmaların artık geçerliliği kalmadı.

Şirketin kurucu isimlerinden olan Nicholas Colas’a göre 1950 ve 2000 yılları arasında borsalarda ne olursa olsun oldukça istikrarlı bir paradigma vardı. 2000’li yıllara geldiğimizde ise durum değişti. 2008 krizi sonrasında koşullar çok daha şiddetli olmasına rağmen hisse senetleri yeni rekor seviyeler gördü. 2000 yılından bu yana ekonomi ve piyasalarda bazı büyük yapısal değişiklikler oldu.

Colas’a göre ilk ve en önemli değişiklik düşük faiz oranlarına rağmen enflasyonun düşük kalmayı başarabilmesidir. Ortalama 10 yıllık ABD hazine getirisi 1960-2007 yılları arasında %7 iken 2008’den sonra %2,6’ya günümüzde ise %0,75’e düşmüştür.

Bir diğer etken ise mali ve parasal politika yapıcıların günümüzdeki krizlere cevap vermekte 20. yüzyıla oranla çok daha hızlı olmasıdır. ABD Merkez Bankası FED’in bilançosunun rekor seviyelere gelmesi ve Senato’nun yardımları hızlı bir şekilde onaylaması borsaların Nisan ayında ralli yapmasının en önemli sebebiydi.

Son olarak ABD borsaları artık sanayi değil teknoloji hisseleri ağırlıklı. Bu şirketlerin sunmuş olduğu katma değer 20. yüzyılın büyük sanayi devlerine oranla çok daha yüksek. Ayrıca teknoloji sermayenin hızlı bir şekilde yer değiştirmesine olanak sağlıyor.

10 sene tutmayı düşünmüyorsan hisse alma

Endekste olumlu görünüm korunuyor

Wall Street'e satış gelse de vadelilerde yön yukarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)