E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda yön aşağı, gözler Merkez'de---

Borsalarda yön aşağı, gözler Merkez'de

Borsalarda yön aşağı, gözler Merkez'de
25 Haziran 2020 - 09:00 borsagundem.com

Küresel piyasalar, ABD'de koronavirüs vakalarının artması, küresel ticari gerilimler ve IMF ekonomik projeksiyonlarını aşağı revize etmesi sonucunda geriliyor. Yurt içinde ise Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor.

ABD'de korona virüs sayılarındaki artış ve ABD ile Avrupa arasındaki ticari gerilimin risk iştahını düşürmesiyle birlikte dün başlayan satış dalgası bugün de devam ediyor. IMF'in küresel ekonomiye ilişkin öngörülerini aşağı yönlü revize etmesi de satışları destekledi. New York borsaları dün yüzde 2'nin üzerinde değer kaybederken bu sabah saatlerinde ABD vadelilerinde de kayıplar sürüyor. Çin ve Hong Kong borsalarının tatilde olduğu günde Hindistan hariç Asya borsalarının tamamında eskiler söz konusu. 

Yurt içinde ise gözler Merkez Bankası'nın bugün gerçekleştireceği PPK toplantısında olacak. Uzmanlar TCMB'nin politika faizinde 25-50 baz puan aralığında indirim bekliyor. Politika faizi mayıs ayında yapılan 50 baz puanlık indirimle birlikte 8,25'e indirilmişti. 

Uluslararası piyasalarda artan korona virüs vakalarıyla birlikte riskten kaçış hareketleri doların değerini yükseltirken dolar/TL'de bir süredir sakin seyir hakim. Bu sabah saatleri itibarıyla dolar/TL 6,85'ten el değiştirirken euro/TL 7,71 düzeyinde.

Altın 12 yılın zirvesinden sonra hafif düşüşte

Altın, korona virüs vakalarındaki artışın etkisiyle hisse senedi piyasalarında yaşanan satış baskısı sonucunda bazı yatırımcıların nakde yönelmesiyle, önceki işlem gününde gördüğü sekiz yılın zirvesinden hafif geriledi.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün 1,779 dolar ile Ekim 2012'den bu yana en
yüksek seviyesne yükselmesinin ardından bugün %0.1 düşüşle 1,760.39 dolarda bulunuyor.

ABD'de korona virüs vakalarında rekor artış

ABD'de Florida, Oklahoma ve Güney Carolina eyaletlerinde dün yeni vakalarda rekor artışlar bildirildi. Korona virüs vakaları diğer yedi eyalette haftanın başlarında rekor seviyeleri görmüştü ve Avustralya'da korona virüs vakalarında iki ay içinde en büyük günlük artış bildirildi.

New York, New Jersey ve Connecticut valileri, dokuz eyaletten gelen yolculara geldikleri zaman karantinaya alınmaları talimatı verdi. Bu talimat salgın nedeniyle devreye alınan kısıtlamalarının sona erdirilmesini bekleyen yatırımcıları endişelendirdi.

Teksas Valisi Greg Abbot'un bir televizyon röportajında yaptığı açıklamaya göre Teksas da "büyük bir salgın" ile karşı karşıya ve yetkililer yerel kısıtlamalar düşünüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika25 Haziran 2020 09:23

    Kuzey ve Güney Amerika kıtasında salgın artarak devam ediyor. Avrupa geç de olsa ciddi önlemler aldı. Küresel ekonominin toparlanması için Covid-19  tüm dünyada salgın olmaktan çıkmalı.