E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda yılsonu rallisi güçlü gelecek---

Borsalarda yılsonu rallisi güçlü gelecek

Borsalarda yılsonu rallisi güçlü gelecek
04 Aralık 2020 - 10:47 borsagundem.com

Yatırım çevrelerindeki yılsonuna ilişkin karamsar öngörüler yersiz olabilir. Ünlü yatırım uzmanı Thomas Hayes aralık ayında ortaya çıkacak tüketici talebiyle üretimin artacağını ve hisse senetlerinin yükseleceğini öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kasım ayı rallisinin ardından küresel borsalarda yıl sonu ticaretine ilişkin geri çekilme söylentileri ortaya çıktı. Yatırım danışmanlığı şirketi Great Hill Capital’ın Başkanı Thomas Hayes son dönemde aralık ayı rallisinin önünün kesilmesi ihtimaline ilişkin çok fazla soruyla muhatap olduğunu belirtiyor. Ancak Hayes ‘Noel Baba rallisi’ olarak da bilinen yıl sonu rallisinin gerçekleşmesinden şüphe duymuyor.

Marketwatch’un haberine göre yatırım uzmanı S&P 500 Endeksi’nin kasım ayında %10 ila %15 oranında yükseldiği zamanlarda hisse senetlerinin aralık ayını %100 oranla pozitif seviyede kapadığının altını çiziyor. Hayes bu trendin devam etmesini beklediğini belirtiyor.

Yatırım uzmanı aralık ayı performansı için, “Banka hisselerinin, savunma hisselerinin ve enerji alanındaki hisselerin performansları, eğer talep büyüklüğü daha iyi seviyelere çıkmazsa, gelecek mart ayında ulaşacağı seviyelerden daha yukarı seviyelerine ulaşacağına inanıyorum” görüşlerine yer verdi.

Hayes, 2,5 trilyon dolarlık tasarrufların, bastırılmış talebin ve korona virüse karşı aşılanma sürecinin başlamasının önümüzdeki haftalarda satın alma taleplerini serbest bırakacağını belirtti.

Yatırım uzmanı, “Tüketiciler harcama yaptıklarında fabrikalar üretimlerini hızlı bir şekilde arttıracaklar zira tüm raflar neredeyse boş kalacak. Ekonomik aktivite seviyelerine bağlı olarak ABD stokları da tarihin en zayıf seviyelerine yaklaştı” ifadelerine yer verdi.

Hayes, sözünü ettiği nakit rallisinin oluştuğu ortamda rotasyonun da gerçekleşeceğinin altını çiziyor. Bu rotasyon pandemi döneminde evde kal hisseleriyle yükselen teknoloji hisselerinden ekonomik krizden hasar görerek değerinin altına düşen hisselere yönelik hareketin devam edeceğini işaret ediyor.

Yatırım uzmanı, “Mart ayından bu yana kısa vadede genel endekslerde kolay para elde edildi. Kolay paranın ölü sektör ve hisselerden ayrılmaya daha yeni başladığını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Banka hisselerine güvendiğini belirten Hayes özellikle Wells Fargo hisselerinin favori tercihi olduğunu belirtti. Wells Fargo hisseleri son beş haftadaki en düşük seviyesine göre %40 yükseldi ve Hayes bunun "sadece bir başlangıç" olduğuna inanıyor.

S&P500 Vadeli Sözleşmeleri'nde nasıl işlem yapılır?

 

Borsalarda ‘Noel Baba rallisi’ bekleneni vermeyebilir

 

Risk almak istemeyen yatırımcıya öneri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İlaslı06 Aralık 2020 11:44

    Önünden ne gördükki arkasından görelim

  • Numan ünalmış05 Aralık 2020 20:47

    Şaşkın ördek misali ihlas modası geçmiş heslere yatırım yapacak zaten yağış yok kuraklık var iklim değişmiş tam takır kuru Hes ne ile enerji üretecek aklınızı sevsinler hepten batmak içinmi? Bu girişimler .

  • ZELİHA KARAKAŞLI05 Aralık 2020 14:48

    bencede olacak hemde aşağıya doğru sert düşüş

  • Bennn05 Aralık 2020 10:03

    Ihlas hangi sektorde basarili olmys kar edip temettu vermis? Hangi sirketinin yatirimcisi mutlu?

  • ihlas finans zede04 Aralık 2020 22:11

    ihlas grubu önce ihlas finans mudilerinin parasını ödesin

  • Öztürk04 Aralık 2020 20:36

    Noel tatiline çıkan yabancılar her sene elindeki paranın kar zararını görmek için bir yerde toplarlar bence büyük çakış yakındır ytd

  • Mucise Reis ;)04 Aralık 2020 12:29

    Ama tek fark var, yıl sonu kar ve makyaj yapan firmalar, bu yıl covid den dolayı işçi çıkartmaya devam etti. yani vocidli bilançolar ve yatırımlar nasıl şekillenecek borsalarda ? bence. kendi ülkesidne kalan brokerler, aşılanma sonrası, gelişmekte olan. hukuk, ekonomi, gelişim, ihracaç yapan vede tuketici toplumu olan ülkeler ekayabilir. yoksa ne bilanço gelir tablosu olacak ki ? 4 çeyrekler sonrası ? daha önce global sağlık sorunlu borsada gormedik ki, neye ne etkı ediyor...şüpheci olmak lazım. Gerçi robotar alıyor, satıyor. kimse bilemez :D anlık trade kraldır. kaliteli kağıtlarda trade yapmak mantıklı. kilityerse beklersin nasıl olsa değerini bulur. al-sat kaliteli bist 30 larda para çeviriyorsan ne mutlu sana... Zaten bir bakıyorsun bankal rçıkıyor, bir bakıyorsun düşüyor. çevir kardeşim malını... kalitede çeveir nasıl olsa zarar yazmaz kurtarırsın ...

  • Alp04 Aralık 2020 11:43

    Borsa 100 binken neden bunları söylemediniz

  • fuat04 Aralık 2020 11:06

    Baslik bu ise :  Borsalarda yılsonu rallisi güçlü gelecek hisselerinizi satin cunki bu hep boyle olmustur !!!  (6)