E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda yıl sonu rekorla gelecek---

Borsalarda yıl sonu rekorla gelecek

Borsalarda yıl sonu rekorla gelecek
08 Kasım 2021 - 11:40 borsagundem.com

Küresel borsalar Noel dönemine girerken boğa piyasası yatırımcılarında iyimserlik had safhada. Yatırım uzmanı Ed Yardeni tüm zamanların en iyi Noel sezonunu bekliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’te boğa piyasası yorumlarıyla öne çıkan ünlü yatırım uzmanı Ed Yardeni yıl sonuna girerken borsalar için iyimser mesajlar paylaştı. Bir dönem Prudential ve Deutsche Bank gibi dev firmaların yatırım stratejilerini yönetmesiyle ünlenen Yardeni tatil döneminde hisse senetlerinin daha fazla rekor seviyeye çıkacağını öngörüyor.

Yardeni CNBC’deki açıklamasında önümüzdeki dönem için, “En iyi Noel sezonlarından birisi olacak” dedi. Borsa uzmanı, “İnsanlar hala devam eden pandemi mantalitesinden çıkıyorlar ve harcama yapmaları gerekiyor. Bununla birlikte şu anda harcama yapmak zorunda olduklarını fark ettiklerini düşünüyorum. Zira eğer Noel dönemine çok yakın alışveriş yaparsanız o tarihe kadar birçok malın stoku tükenmiş olabilir” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı küresel enflasyondaki yükselişe rağmen harcama talebinin devam edeceğini öngörüyor. Yardeni, “Tüketici güveni zayıfladı ve enflasyon maaş getirilerini yiyip bitiriyor. Ancak gerçek şu ki Amerika’daki en düşük gelirli çalışanlardan bazıları belki de şimdiye kadar gördükleri en iyi ücret artışlarına şahit oldular” dedi.

Yardeni güçlü tasarruflara sahip daha yüksek gelirli çalışanların tüketici kaynaklı enflasyon baskılarını dengeleme konusunda etkili olabileceğini tahmin ediyor. Ünlü borsa uzmanı, “Şirketler, maliyetleri ortadan kaldırmak ve kâr marjlarını tüm zamanların en yüksek seviyesinde tutmak için harika bir iş çıkarıyorlar. Bu gerçekten de çok etkileyici” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD’de üç büyük endeks de (Dow Jones, S&P 500, Nasdaq) geçtiğimiz haftayı rekorla tamamladı. S&P 500 Endeksi 4.697,53 puanla bu yılın başından bu yana %25’in üzerinde yükseldi. Endeks aynı zamanda Yardeni’nin yıl sonu tahmininin %2 aşağısında seyrediyor.

Borsalar çok hızlı hareket ediyor

Ed Yardeni Wall Street borsalarının hedeflenen seviyeye hızla hareket ettiğini söyledi. Yardeni, “S&P 500 Endeksi 4.800 puanlık hedefim ya yıl sonu için ya da gelecek hafta için. Zamanlama konusunda çalışıyorum. Borsalar çok hızlı hareket ediyor ve daha sonrasında da gelecek yıl için 5.200 puan hedefi var” dedi.

Borsa uzmanı en son 17 ay öncesinde bu denli boğa piyasası öngörüsünde bulunmuştu. Yardeni Kovid-19 kapanmalarının en yoğun yaşandığı 2020 sonbaharında ‘çok güçlü bir boğa piyasası’ öngörmüştü.

Yardeni şimdi ise salgınla ilgili en büyük zorlukların geride kaldığını belirtiyor. Boğa piyasası uzmanı, “Ekonominin sağlıklı olabilmesi için yeterince insan aşı oldu. Pandeminin ekonomik büyümenin önüne çıktığını gerçekten göremiyorum. Bu da muhtemelen borsada rekor yüksekliklere ulaşmak amacıyla bir hamle daha yapmamız başka bir sebep olacaktır" dedi.

Hisse senetlerinin yoğunlukta olduğu portföyleri tavsiye etmeyi sürdüren Yardeni önümüzdeki 12 ay için orta ve küçük sermayeli hisse senetlerini öneriyor. Yardeni S&P 500 Endeksi’nde teknoloji, finans ve enerji sektörlerindeki hisseleri tercih ediyor. Ed Yardeni, “Boğa piyasasının devam edeceği bir ortam görüyoruz” dedi.

Musk’ın anketinde sonuç belli oldu: Hisselerinden satacak mı?

 

Warren Buffett’in şirketinin nakit varlıklarında rekor

 

Çinli emlak devi yine ödemeyi kaçırdı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)