E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda yeni düşüşler kâr fırsatı yaratır---

Borsalarda yeni düşüşler kâr fırsatı yaratır

Borsalarda yeni düşüşler kâr fırsatı yaratır
07 Temmuz 2020 - 14:57 borsagundem.com

Borsaları etkileyen olumsuz haberler analistleri endekslerin geleceği konusunda kararsız bıraktı. Fakat şubat ayı zirvelerinde yatırımcıları düşüş konusunda uyaran Peter Berezin 3. çeyrekte dipten alma fırsatı öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalarda ciddi bir belirsizlik hüküm sürüyor. Birçok analist endekslerin temel veriler yerine gündemden etkilenerek bir süre boyunca yükselişler ve düşüşler arasında bir seyir izleyeceğini öngörüyor. Bu sürecinse ABD başkanlık seçimlerinin bitmesi, korona virüsün tedavisinin bulunması gibi ciddi sonuçlar oluşana dek devam etmesi bekleniyor. Buna karşın Kanada merkezli borsa araştırmaları şirketi BCA Research bir miktar daha kesin bir beklenti öne sürüyor.

Marketwatch’un haberine göre BCA Küresel Baş Stratejisti Peter Berezin ticaretin endişeli bir eğilimde gerçekleştiğini kabul ediyor. Fakat Berezin borsalardaki gidişata ilişkin, “Eğer küresel hisse senetleri şu anki seviyelerden %5 ila %10 arasında bir düşüş gösterirse dipten alma fırsatı doğurur. Yeniden açılma hızı yavaşlasa da mart ayında uygulanan aşırı tedbirlerin tekrar uygulanması konusunda bir istek yok. ABD Kongresi önünde sonunda hane halkı ve şirketler için mali desteğini genişletecek. Tüm dünyada hem mali hem parasal politikalar son derece uzlaştırıcı. Bu da hisse senetlerinin geri dönüşünü destekleyecektir” ifadelerini kullandı.

BCA ekibinin en son büyük çağrısı şubat ayında gerçekleşmiş, Wall Street endeksleri tarihin en yüksek seviyelerinde seyrederken BCA küresel salgın sürecinde yatırımcıların fazla kayıtsız kaldıkları konusunda uyarmıştı.

Üçüncü çeyrek yatırımcıları mutlu edebilir

Araştırma şirketinin üçüncü çeyrek ve sonrasına ilişkin beklentileri ise oldukça dikkat çekici. BCA beklentilerine göre korona virüs dünya genelinde bazen trajik olacak seviyede can almaya devam edecek. Fakat maske uygulamaları ve diğer koruyucu tedbirlerin yaygınlaşması ve sağlık birimlerinin salgın sürecine daha hazırlıklı olması nedeniyle Mart ayındaki gibi geniş çaplı bir ekonomik kriz yakın gözükmüyor.

ABD Kongresi’nin acil yardım paketleri konusundaki yakın zamanda yapılan çalışılarak kazanılabileceğinden daha fazla para ödendiği ve ABD bütçesini zorladığı eleştirilerine rağmen analistlere göre politik açıdan bu destekler halen çok popüler.

Boğa piyasası için uygun bir zemin oluşsa da çok daha riskli varlıklar söz konusu. Özellikle havayolu şirketleri, otelcilik, ticari emlak üreticileri ve operatörleri ve bunlarla ilişkili bankaların risk altında olmaya devam edecek.

Gelecek sene borsalar rahatlayacak

Berezin liderliğindeki BCA araştırma ekibi küresel hisse senetlerinin bundan 12 ay sonrasında pek çok nedenden ötürü yükseleceğini belirtiyor. Sebeplerin en önemlileri ise hükümetlerin parasal destekleri, küresel merkez bankalarının trilyon dolarlarca likidite enjekte etmesi ve piyasalarda yatırımcıların beklediğinden çok daha fazla kötü haberin halihazırda fiyatlandırılmış olması.

Borsalarda boğa-ayı çatışması

 

Borsa kahini 'boğa piyasası' diyor

 

Borsa İstanbul küresel piyasaları izliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YASEMİN KADIRGALI07 Temmuz 2020 19:53

    düzeltme olsa ne olacak 3000 puan aşağıya iner 30 000 puan yukarı çıkar.

  • HÜLYA KOBALT07 Temmuz 2020 17:24

    diğer borsaları bilmem ama bizim borsa asla düşmez.artık yeni yatırımcılar borsaya çılgınca girmektedirler.