E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda uzun düşünme zamanı---

Borsalarda uzun düşünme zamanı

Borsalarda uzun düşünme zamanı
10 Temmuz 2020 - 15:46 borsagundem.com

Borsalar Mart ayındaki dip seviyesinden sonra hızlı toparlarken stratejistler borsaların yakın dönemde aşırı artmasını beklemiyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de korona virüs vaka sayısının artmasıyla birlikte borsalardaki endişe yükselirken teknoloji ve Çinli hisselerin rallisi piyasaların rahat bir nefes almasını sağladı. Ancak ABD’de korona virüs kaynaklı ölüm sayısının giderek artması yatırımcıların endişelerini artırmakta.

Yatırım şirketi CIBC’nin Baş Yatırım Sorumlusu David Donabedian, Marketwatch’a verdiği röportajda Şubat ayından sonra S&P 500 endeksinin “v” şeklinde mükemmel bir şekilde toparlandığını ancak önümüzdeki aylarda yüksek volatiliteye bağlı olarak borsalar yassı hareket edeceğini iletti.

Borsaların günümüzde aşırı satış yiyeceğini düşünmediğini belirten Donabedian yatırımcıların günümüzde borsalara kısa vadeli olarak girmelerinin çok da mantıklı olmadığını söyledi.

Stratejist borsaların risk-ödül dengesinde yeni bir evreye girdiğini düşünürken borsaların yükselmesinin ABD Merkez Bankası FED’in desteklerine bağlı olduğunu belirtti.

Şu anda piyasalarda artan vaka sayısıyla beraber genel olarak aşağı yönlü bir bakış hakimken birçok yatırımcı borsaların aşırı şiştiğini düşünmekte.

Stratejiste göre yatırımcılar kısa vade yerine uzunu tercih ettiklerinde çok daha fazla kar elde edecekler.

Teknoloji ve sağlık şirketlerinin pandemi döneminde hisseleri aşırı yükselse de artan karlılığıyla birlikte daha fazla yükseleceğini inanan isim perakende dışında kalan sektörlerin çeyrek bilançolarının kötü geleceğinden emin.

Borsa İstanbul’daki sert düşüşün nedeni ortaya çıktı

Borsaları yükselten hisseler ortaya çıktı

 

  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • polho12 Temmuz 2020 07:32

    Polho grafiğini inceleyin tavan tavan gelecek

  • Remzi11 Temmuz 2020 22:33

    Piyasalar dinlenme ve şimdiye kadarki 2 aylık hızlı çıkışı biraz gevşeme ve sindirme çabasına girdi sanırım.  Birkaç ay dinlenip güç toplamaya başlayınca 3 ncü çeyrekte yeni hareketine başlar sanırım.  2 ncı çeyrek bilançolar zaten pek iç açıcı olmayacak hatta moral bile bozabilir bazı şirketler için 

  • EKRİST10 Temmuz 2020 17:00

    eylül ayına kadar borsalardan bir cacık olmaz.