E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsalarda toparlanma çabası---

Borsalarda toparlanma çabası

Borsalarda toparlanma çabası
07 Temmuz 2022 - 09:21 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Küresel çapta yaşanan resesyon fiyatlamasının ardından dün hisse piyasalarında toparlanma çabası gözlense de petrol ve endüstriyel metallerde zayıf görünüm etkisini sürdürdü. Önümüzdeki süreçte merkez bankalarının faiz artırım kararları ve ekonomik verilerdeki olası bir bozulma resesyon endişelerini canlı tutmaya devam edecektir. Dün akşam yayınlanan FOMC tutanaklarında yüksek enflasyon baskılarının sürmesi halinde daha kısıtlayıcı bir duruşun mümkün olabileceği ifade edildi.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 14:30 ECB Toplantı Tutanakları Önem: Yüksek
• 15:15 ABD – ADP İstihdam Değişimi Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Resesyon endişeleri ve riskli varlıklardan kaçış eğiliminin öne çıkmasıyla salı günü küresel hisse piyasaları ve riskli varlıklarda yaşanan sert satışların ardından dün hisse piyasalarında toparlanma çabası etkili oldu. Yurt dışındaki toparlanmanın katkısıyla BIST-100 Endeksi günü %1,56 oranında değer kazanımıyla 2.408,15 puandan tamamladı. ABD borsaları günü sınırlı yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 17,18 – 17,21 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 17,24’lü seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Hisse ve sektörel bazlı ayrışmaların yaşandığı ve gün içi volatilitenin yüksek seyretmeye devam ettiği BIST-100 Endeksi dün günü 2.400 puan üzerinde tamamladı. Endekste 2.400 üzerinde kalıcılık korunabilirse 2.430 – 2.469 ve 2.500 seviyeleri direnç olarak takip edilecektir. Teknik görünümün iyileşme kaydedebilmesi ve toparlanmanın güç kazanabilmesi için 2.500 üzerinde kapanışlara ihtiyaç olduğunu değerlendiriyoruz. Öte yandan yaşanabilecek olası geri çekilmelerde 2.400 – 2.346 bölgesini takip etmeye devam edeceğiz. 2.346 altında çok daha sert satışların yaşanabilir ve kademeli olarak 2.255 seviyesi gündeme gelebilir. Yaklaşan bayram tatili nedeniyle endekste alım iştahının zayıf kalabileceği ve gün içi volatilitenin devam edebileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Bakır ve demir kayıplardan sonra toparlandı

 

100 doların altını test eden Brent petrol yükselişte

 

BIST 30’daki 23 hisse yükseldi

 

Sasa'nın kredi notu belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)