E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsalarda tepki alımları bekleniyor---

Borsalarda tepki alımları bekleniyor

Borsalarda tepki alımları bekleniyor
31 Ocak 2020 - 09:36 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalarda pozitif bir açılış bekleniyor

Güne dün satıcılı bir seyirle başlayan BIST-100 endeksi gün içinde satıcılı seyrini devam ettirse de gün sonuna doğru banka hisselerine gelen alımlarla kayıplarını geri alarak günü %0,13 yükselişle 119.850 seviyesinden tamamladı.

Çin'de ortaya çıkan Corona virüsü yayılmaya devam ederken ölü sayısı 213’e, etkilenen kişi sayısı ise 9.692’ye yükseldi. Virüsün yayılmaya devam etmesiyle global büyümeye yönelik endişelerle birlikte yurtdışı borsalarda gün içinde satışlar güçlenirken, petrol fiyatları da düşüşe devam etti. Ancak Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), acil durum ilan etmesi ve bu acil durumun Çin’in değil başka bazı yetersiz ülkeler olabileceği için alındığını açıklanması sonrası yurtdışı borsalarda tepki alımları geldi.

Global piyasalarda riskten kaçınma eğilimi devam ederken, BIST ve TL varlıklar petrol fiyatlarındaki düşüşten aldığı destekle güçlü görünümünü korudu. EM para birimlerinde güçlü değer kayıpları oluşurken, TL petrol fiyatlarındaki düşüşten aldığı destekle EM para birimlerine göre daha sınırlı değer kaybı ile günü kapattı. CDS’ler ise günü 241 seviyelerinden kapattı.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün devam etmesi BIST ve TL varlıkların yurtdışı piyasalardaki satışlara göre daha dirençli kalmasını ve yurtdışı borsalardaki tepki yükselişlerinde daha güçlü yükseliş gerçekleştirmesi beklenmektedir.

DSÖ açıklaması sonrası VIX 15,5’lere gerileyerek volatilitenin biraz düşebileceğine işaret etti. Ancak endeksin kritik 20 seviyelerine doğru tekrar yükseliş eğilimine girmesi başta ABD borsaları olmak üzere borsalardaki satış baskısının ve volatilitenin yükseleceğine işaret edecektir. Virüsün hızla yayılmaya devam etmesi durumunda piyasalardaki satışların tepki yükselişleri sonrası güçlenerek devam etmesi beklenir. Yurtiçinde piyasalar bugün gün sonunda açıklanması beklenen S&P’nin kredi not değerlendirmesini takip edecek. S&P’nin kredi notu ve görünümde değişiklik yapması beklenmiyor.

Yurtdışında ABD’de açıklanacak veriler takip edilecek. Asya borsalarında genel olarak tepki alımları yaşanırken, ABD vadeli endeksleri BIST kapanışına göre %0,8’e varan yükselişle hareket ediyor. Endeksin güne güçlü alımlarla başlamasını bekliyoruz. Yurtdışı borsalardaki toparlanmaya paralel BIST’te gün içinde tepki yükselişi eğiliminin devam etmesi beklenmektedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)