E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda teknoloji ve inovasyon dönemi---

Borsalarda teknoloji ve inovasyon dönemi

Borsalarda teknoloji ve inovasyon dönemi
08 Mayıs 2020 - 12:46 borsagundem.com

Nisan ayındaki rallinin önderleri bilgi teknolojileri ve sağlık sektörü olması borsalardaki değişimi gözler önüne seriyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsaların son yirmi yılında teknoloji kullanılmaya başlanmasıyla binlerce insan işsiz kalırken büyük frekanslı oyuncuların borsa üzerindeki kontrolü zayıfladı. Pandemi sırasında ise teknoloji borsaların hareketlenmesini sağlayan şeydi.

Borsa teknolojileri firması GTS’in CEO’su olan Ari Rubenstein, korona virüs tehlikesinin zirve yaptığı Mart ve Nisan aylarında piyasa tacirlerinin fiziksel temas halinde bulunması halinde ortaya çıkabilecek tehlikenin altını çizerek teknolojinin büyük bir sorunu ortadan kaldırdığını söyledi.

CEO’ya göre borsalarda teknoloji ve inovasyon devrimi gerçekleşmekte. Bu yıl S&P 500 endeksinde en iyi performans gösteren iki sektör bilgi teknolojileri ve sağlık sektörüdür. İki sektör de yılbaşındaki seviyesinden %3’den az düşerken hacim olarak S&P 500 endeksinin %41’ini oluşturmakta.

Otomasyon ve inovasyonda ön planda olan şirketler borsalardaki yerini kuvvetlendirdi. Yazılım şirketleri S&P 500 endeksinin %9’unu oluşturmakta. Bu rakam yılbaşındaki seviyesinin iki puan üstü. Aynı dönemde perakende hisselerin ağırlığı 3 puan düşerken, banka hisselerinin ağırlığı 7 puan düştü.

Teknoloji insanları işsiz bırakmaya devam etse de buna yatırım yapan şirketler korona virüs pandemisi krizi gibi durumlarda ayakta kalmaya devam ediyor. Bu da onları kriz zamanının kazananları olmasını sağlıyor.

Fon yatırımcısı hisseden nakde dönüyor

Aylık ve yıllık en fazla reel getiri külçe altında

Teknoloji hisseleriyle rekor kırdı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)