E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda tarihi bir geri dönüşün başındayız---

Borsalarda tarihi bir geri dönüşün başındayız

Borsalarda tarihi bir geri dönüşün başındayız
28 Mayıs 2020 - 14:34 borsagundem.com

Wall Street’te teknoloji hisselerinin geride kalması piyasa yatırımcılarını korkutsa da piyasanın boğaları borsalarda geri dönüşün henüz başladığını belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ekonominin yeniden açılmaya başlamasıyla birlikte küresel borsalarda büyük bir değişim baş gösterdi. Değer hisseleri, teknoloji şirketlerinin de dahil olduğu birçok popular hissenin de üzerinde popülerlik kazanıyor. Fakat varlık yönetimi şirketi Oppenheimer’ın Baş Piyasa Stratejisti John Stoltzfus’a göre kazananlar bu süreçte kaybedene dönüşmek zorunda değil.

Baş Stratejist korona virüs kısıtlamalarıyla yapılan ekonomik savaşta teknolojinin hayati bir rolü olduğunu belirtiyor. CNBC’ye verdiği röportajda Stoltzfus, “Uzun vadeli piyasa hareketlerin merkezinde oturuyor. Teknoloji 20. yüzyılın erken dönemlerindeki otomobil endüstrisine karşılık geliyor” ifadelerinde bulundu.

Buna karşın piyasa uzmanı kısa vadeli süreçte teknoloji hisselerinde bir düzenleme beklediğini de belirtiyor. “Mütevazi bir düşüş gerçekleşecek” diyen Stoltzfus, “Sektör bir miktar kendi değerini aşmış olabilir” diyerek kısa vadeli düşüşler konusunda telaşa gerek olmadığını belirtti.

23 Mart tarihindeki dip noktasından bu yana teknoloji odaklı Nasdaq endeksi %42 değer kazandı. S&P 500 endeksi de %39 oranlık ralliyle bu yükselişi takip etti.

Kâr getirisi risklerine rağmen, Stoltzfus borsaların tarihi bir toparlanmanın erken safhasında olduğuna inanıyor. Tüm göstergelerin Kovid-19 sonrası döneme geçişi gösterdiğini söyleyen Baş Stratejist, “Sürdürülebilir bir iyileşme sürecine pek çok kişinin beklentisinden çok daha kısa sürede girileceğini bekliyoruz” dedi.

Stoltzfuz 2020 piyasalarına en büyük boğa piyasası yatırımcısı olarak girdi. Fakat korona virüs salgınıyla bu durum değişti. Şubat ayında virüsün Çin’den sıçramasıyla birlikte piyasalar için “kaçacak hiçbir yer kalmadı” ifadelerini kullanmıştı.

Fakat Stoltzfus sonsuza kadar beklemede kalmayı kabul etmedi. Mart ayının başından itibaren hisselere yavaş yavaş yatırım yapmaya tekrar başlayan Stoltzfus yatırımlarını bu tarihten itibaren sürdürdü.

Baş Stratejist şimdiyse piyasalarda geri dönüş yeniden dengelenme sürecinden yararlanmak istiyor.

S&P 500 ağustos sonunda 3.250 puanı görebilir

 

Ekonomilerin faaliyete geçmesi pozitif fiyatlanıyor

 

Finans ve enerji hisselerinin zamanı geldi

 

Borsada küresel etki ile yükseliş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mert mert29 Mayıs 2020 18:16

    Türkiye de bütün hisseler pandemi de ikiye katladı Petkim Azeri sermayesi yerinde saydı dip oldu zarar gösterdi ilginci bunlar karlı şirketi bile Zarar ettiriyor azerilere satmayın bidaha

  • lsparta lı gazider28 Mayıs 2020 21:19

    nerde benim eşşeyim .binip gideyim .beyaz filo da 60 binim gitti kime ne diyeyim.

  • Mal28 Mayıs 2020 16:10

    Çöküş sinyalleri

  • akyatırımzade28 Mayıs 2020 15:59

    teknik taktik hikaye tahta yapıcı ne diyorsa o uzmanlara inanmayın ben battım siz batmayın

  • Klint istvuud28 Mayıs 2020 14:59

    Birazcik teknik analiz birazcikta temel analiz ogrenen kucuk yatirimci buyuklere yem olmaz butun dunya borsalarinda

  • gulbaba28 Mayıs 2020 15:25

    BORSADAN ANLAMADIĞIN ÇOK BELLİ.. TEKNİK YADA TEMEL ANALİZ DENEN ETKENLERİN OLMADIĞINI BORSADA ORMAN KANUNLARININ OLDUĞUNU VUR-KAÇ TAKTİĞİYLE PARA KAZANILDIĞINI ÖĞRENMENİN ZAMANI GELMİŞDE GEÇİYOR ANLAŞILAN..BORSA PARASI ÇOK OLAN İNSANLARIN AZ OLANLARLA KEDİNİN FARE İLE OYNAMASI GİBİ OYNARLAR VE BUNDAN NEREDEYSE ORGAZM OLURLAR PARA KAYBETMEK HİÇ UMURLARINDA DEĞİLDİR ÇÜNKÜ MATBAA ELLERİNİN ALTINDA..YENİ BASTIKLARI DEĞERİ 10 CENT BİLE ETMEYEN 100-USD'DEN OLUŞAN PARALARINI GETİRİP 7,25-DEN BOZDURUP SENİN BENİM ALIN TERİMİ ALIP KAÇMA PEŞİNDELER.. gulbaba