E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda şişirme rekor dönemi sona eriyor---

Borsalarda şişirme rekor dönemi sona eriyor

Borsalarda şişirme rekor dönemi sona eriyor
27 Nisan 2015 - 13:56 borsagundem.com

Küresel piyasalarda peşpeşe gelen rekor haberleri bundan sonra daha az gelebilir

CNNMoney sitesinde yer alan bir analizde, küresel borsalarda "şişirilmiş rekor seviyelerin" sonunun geldiği, artık daha az rekor haberin duyulacağı ifade edildi.

Analizde, ABD'nin gösterge endekslerinden S&P 500'ün 2013-2014 yılları arasında tam 98 kez rekor seviyeden kapandığı, Nasdaq borsasının ise en son Mart 2000'de gördüğü rekor seviyelerden işlem gördüğüne işaret edildi.

CNNMoney'de, Wall Street'in rekor seviyelerinin ABD Merkez Bankası Fed'in piyasalara sağladığı likidite desteğiyle geldiği, Fed'in sıkılaştırma adımlarıyla birlikte, bu rekor seviyelerin çok nadir görülecek hale geleceği ifade edildi.

Uzmanlar, Fed'in olağanüstü düşük seviyedeki faiz oranlarının ve gevşek para politikasıyla tahvil alımlarının yarattığı likiditenin borsaları çok çekici hale getirdiğine işaret etti.

Analistler, ABD ekonomisinin 2015 yılında bir önceki ekonomik performansını yakalayamaması ve dolardaki yükselişin şirketlerin kârlılıklarına zarar verecek olmasının borsaları da etkileyeceğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)