E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda sinyaller sağlıklı mı?---

Borsalarda sinyaller sağlıklı mı?

Borsalarda sinyaller sağlıklı mı?
07 Haziran 2021 - 14:01 borsagundem.com

Birçok borsa stratejisti borsalarda görülen hareketlerin sağlıklı sinyaller olduğunu düşünüyor. Ancak geçtiğimiz hafta ABD borsalarına sosyal medya üzerinden örgütlenen bireysek yatırımcılar damga vurmuştu.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birçok borsa stratejisti, geçtiğimiz hafta ABD borsalarına sosyal medya mecraları üzerinden organize olan bireysel yatırımcıların damga vurmuş olmasına rağmen, borsa hareketlerinde sağlıklı sinyaller görüldüğünü düşünüyor. Ancak yakın zamanda Evercore tarafından gerçekleştirilen anket ise katılımcıların arasında borsalarda gelecek büyük hamlenin yukarı yönlü olacağını düşünenlerin oranı, aralık ayındaki %66 seviyesinden %51’e geriledi.

Diğer veriler de yatırımcıların hisselere nisan ayındaki zirvenin ardından daha az yöneldiğini ve hisse fonlarına akan yatırımların son iki ayda %33 düştüğünü gösteriyor. Birçok stratejist sosyal medya üzerinden organize olan bireysel yatırımcıların yükselmesine neden olduğu AMC gibi hisselerdeki sert hareketlerden endişe duyuyor.

Forbes’un haberine göre, bu stratejistler arasında yer alan Miller Tabak + Co’nun Baş Piyasa Stratejisti Matt Maley “AMC’deki hareketlilik bugünün borsalarının sağlıklı olmadığını gösteriyor” dedi. ABD borsalar geçtiğimiz hafta perşembe günü gerçekleşen satış dalgasıyla birlikte sert bir darbe aldı. Ölçüt niteliğindeki S&P 500 vadelileri 5 puan düşüş göstermiş olsa da, yalnızca birkaç saat içinde 25 puan yükseldi.

1 Haziran günü 4,234.12 puana ulaşan S&P 500 endeksi, perşembe gününün ilk işlem saatlerinde %2 düşüş gösterdi. Cuma günü beklentilerin altında gelen istihdam raporu ise piyasalardaki rallinin önünde engel oluşturmadı. S&P 500 cuma günü 4,229.9’da kapandı ve endeks rekor kapanışından yalnızca %0,06 uzaklıkta. Önde gelen tüm endeksler benzer bir şekilde haftayı yükselişle kapattı.

Dow Jones Industrial Average ve teknoloji hisselerinin ağırlıkta bulunduğu Nasdaq endeksleri sırasıyla %0,70 ve %0,60 yükseldi. iShares Russell 2000 ise %0,80 yükseliş kaydetti. Reddit gibi sosyal medya platformları üzerinden organize olarak, bu yılın başında GameStop ve AMC gibi hisselerde sert yükselişlere neden olan bireysel yatırımcılar ise geçtiğimiz hafta yeniden harekete geçti.

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre “sosyal medya hisseleri” haricinde, yatırımcıların en büyük endişe kaynaklarını ise tahvil getirilerinde yükseliş ve artan enflasyon oluşturuyor. S&P 500 7 Mayıs tarihinde, nisan ayı tüketici fiyatları raporundan hemen önce rekor bir kapanış gösterdi. Bu nedenle bazıları bu hafta mayıs ayı tüketici fiyatları raporu öncesinde bir başka ralli bekliyor.

Geçtiğimiz hafta gördüğümüz kısa süreli geri çekilmenin tekrarlanması ise oldukça muhtemel. Ancak piyasalarda sağlıklı sinyallerin görüldüğünü düşünen analistler, borsalarda yukarı yönlü bir patlamanın da mümkün olduğunu söylüyor. Yıl sonundan önce çift haneli bir düzeltme görülme ihtimali yüksek olsa da, kısa vadeli analizler bazı piyasa profesyonellerinin olumsuz görüşlerine rağmen yukarı yönlü hareket sinyalleri veriyor.

Doları zayıflatacak Fed hamlesi

 

Emtialarda karışık seyir sürecek mi?

 

7,5 milyarlık fon altını değil Bitcoin’i tercih etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)