E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda satış sinyalleri var---

Borsalarda satış sinyalleri var

Borsalarda satış sinyalleri var
28 Nisan 2020 - 10:37 borsagundem.com

2008 krizini öngören isme göre borsalar borç deflasyonu ihtimaliyle satış sinyali veriyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bu hafta birçok şirket çeyrek bilançolarını açıklayacak. Korona virüs pandemisinin ekonomiye verdiği yıkıcı etki hakkında bu hafta çok fazla fikir sahibi olacağız.

ABD’nin en büyük şirketlerinden olan Google, Amazon, Apple, Tesla, Boeing ve Exxon Mobile çeyrek bilançolarını bu hafta içerisinde açıklayacak.

Böylesine önemli bir haftanın içerisinde eski Goldman Sachs Fon Yöneticisi Raoul Pal, doların dünyanın en büyük problemi olduğunu ve hisse senetlerinde satış sinyallerinin geldiğini belirtti. Pal ayrıca ABD Merkez Bankası FED’in artan bilançosunun doların çöküşüne sebep olacağı düşüncesinin çok yanlış olduğunu da iletti.

2008 mali krizini öngören ve şimdilerde Global Macro Investor'ın Genel Müdürü olan Pal, doların yükselmesinin ekonomilerin büyümesinde en büyük engel olduğunu söyledi. Doların artan değeri karşısında FED’in daha fazla para basması yerine yapısal sorunlara eğilmesi gerektiğini düşünen isim, borç deflasyonu ihtimaliyle altının ralli yaptığını söyledi.

Bireylerin ve firmaların çok fazla borçlanmaları nedeniyle harcamalarının düştüğü durum fiyatlar genel düzeyindeki beklenmeyen düşmeye bağlı olarak, gerçek (reel) servetin borçlulardan alacaklılara doğru yeniden dağıtılması anlamına gelen borç deflasyonu, Pal’a göre sinyallerini vermeye başladı. O gün geldikçe şirket borçluluğundan dolayı iflaslar açıklandıkça borsalarda ciddi satışlar olacak.

Avrupa borsaları karışık seyirde açıldı

Borsa İstanbul, küresel piyasalara uygun yön çiziyor

Güç kazanan iyimser beklentiler risk iştahını destekledi

Borsa manipülasyonunda korkutan artış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)