E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda Santa Rallisi Ocak ayındaki düşüşün işareti mi?---

Borsalarda Santa Rallisi Ocak ayındaki düşüşün işareti mi?

Borsalarda Santa Rallisi Ocak ayındaki düşüşün işareti mi?
26 Aralık 2019 - 17:34 borsagundem.com

Analistlere göre 2020’nin ilk ayında vergilerden dolayı borsada gerileme olabilir.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin önde gelen ekonomi kanallarından CNBC’nin internet sitesinde yer alan haberde ocak ayındaki vergilerden dolayı borsada düşüşler yaşanabileceği belirtildi. Buna karşılık ünlü yatırımcı James Paulsen’a göre yeni yılda bir miktar düşüş olsa da yılın geri kalan döneminde yükselmeye devam edecek.

Yeni yılın ilk beş gününün piyasalar için erken uyarı olduğuna işaret eden uzmanlar, bunun yılın geri kalanı için kritik bir sinyal olduğu yorumunu yaptı.

Piyasa uzmanlarından Scott Redler da yeni yılda vergilerden dolayı satışlar yaşanacağını belirterek bu yıl satılan hisse senetlerinin gelecek senenin başından daha iyi olacağı görüşünü savundu. Redler ayrıca Uber, Slack ve Beyond Meat gibi zayıflayan hisselere yönelme konusunda, “Daha iyi” dedi.

Redler, ocak ayında %2 ile %5 arasında düşüş beklerken, ilk çeyreğin yükselme ile kapanacağı öngörüsünde bulundu.

S&P 500 endeksi yılın son çeyreğinde %8,3 artarken, yıl boyunca %28,6 artarak 2013’den beri en iyi performansını gösterdi. Eğer yıl %29,6’lık artışın üzerinde kapanırsa bu 1997’dan beri en yüksek seviye olacak.

Yıl sonu rallisi mi? Noel Baba rallisi mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)