E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda risk artıyor! Sinyaller iyi değil---

Borsalarda risk artıyor! Sinyaller iyi değil

Borsalarda risk artıyor! Sinyaller iyi değil
05 Eylül 2020 - 11:24 borsagundem.com

Uzmanlar hisse piyasalarındaki rallide kısa vadede bir düzeltme olabileceğini öngörüyor ancak politika desteklerinin düşüşü sınırlandırması da bekleniyor.

Piyasalara yön veren olumsuz bir gelişme olmamasına rağmen, marttan bu yana uzun soluklu bir rallide olan küresel hisse piyasalarında perşembe günü son iki ayın en kötü işlem günü oldu. Apple, Amazon, Netflix, Alphabet ve Facebook gibi pandeminin yıldız hisseleri düşüşe öncülük etti. ABD’de Dow Jones endeksi perşembe günü 800 puan düşüşle 28.292’ye gerilerken, S&P 500 endeksi yüzde 4’e yakın değer kaybetti. En çok şaşırtan ise pandemi nedeniyle rallinin itici gücü olan teknoloji hisselerinin yer aldığı Nasdaq endeksinin yüzde 5 kayıpla kapanmasıydı. Dünya'dan Hilal Sarı haberine göre, uzmanlar hisse piyasalarındaki rallide kısa vadede bir düzeltme olabileceğini öngörüyor ancak politika desteklerinin düşüşü sınırlandırması da bekleniyor. Öte yandan uzun vadeli görünümde yatırım bankaları hisselerin tekrar yükseleceğini ve bugünkü değerlerinden çok daha yüksek düzeye gelebileceğini söylüyor.

Goldman Sachs: VIX’ten sinyaller iyi değil

Goldman Sachs Portföy Stratejisti Christian Müller-Glissman, çok yüksek fiyatlanan hisselerin ‘hız limiti’ görevi göreceğini ve CBOE volatilite endeksi VIX’ten hisse piyasalarının önümüzdeki günlerde daha engebeli seyredeceği sinyalleri geldiğini belirtiyor. “Ayı piyasalarının ardından hep böyle olmuştur” diyen stratejist, CNBC’ye verdiği demeçte bu beklenmedik hareketi şöyle açıklıyor: “Önce keskin bir iyileşme görürsünüz, sonra piyasanın aslında gerçekte nereden kazanç büyümesi alındığını gördüğü bir dönem gelir. Bu ilk patlayıcı nitelikte yaşanan iyileşmenin ardından temellerde bazı hayal kırıklıkları olabilir.” Ancak Müller-Glissman “Keskin bir düzeltme olabilir ancak politika desteği bu düşüşün ne kadar derin olacağına ilişkin riski azaltıyor” diyor.

Teknoloji hisselerinde sert düşüşler yaşanıyor

BofA da kısa vadede riske dikkat çekiyor

Bank of America ise küresel hisse piyasaları için gösterge niteliğindeki S&P 500 endeksinin gelecek on yıl boyunca yüzde 45 yükselişle 5.200 düzeyine kadar geleceğini öngörüyor. Uzun vadede hisseleri diğer varlık sınıflarına tercih eden banka, kısa vadede ise görünümün nötr ve negatif olduğunu belirtiyor ve yatırımcıları kısa vadede volatiliteye hazırlanmaya çağırıyor.

ABD’DE İŞSİZLİK TEKRAR %10’UN ALTINDA

ABD’de hükümetin mali teşviklerinin şimdilik sona gelmesiyle istihdam büyümesi yavaşladı ancak ülkede işsizlik oranı ağustosta beklentilerin de üzerinde 2 puana yakın düşüşle yüzde 10’2’den yüzde 8,4’e geriledi. Tarım dışı istihdam verisi ise temmuzdaki 1 milyon 734 binin ardından ağustos için 1 milyon 371 bin olarak açıklandı. İstihdam büyümesi haziranda 4 milyon 781 binle zirve yapmıştı.

ABD'de tarım dışı istihdam artarken, işsizlik oranı geriledi

ABD işsizlik maaşı başvuruları beklenenden düşük geldi

Wall Street düşerken BoA hedef yükseltti

8 ayda yüzde 3 bin getiri sağlayan hisse senedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet 06 Eylül 2020 22:20

    hangi ralliyse biz niye göremiyoruz. 6 hissenin 6 sı da zararda bekliyoruz. üstelik bist30

  • Cebrail eren 06 Eylül 2020 19:49

    Benim kent r hissem var s atamıyorum yardımcı olabilecek insan evladı varmı

  • Borsaci Osman06 Eylül 2020 13:49

    Sallamayın bu haberleri düşürecek olsalar çokta. İnerdik yukarı gidecektir ytd

  • Aga06 Eylül 2020 09:45

    Yalandirrr , oyle olsa tunelin ucunda isik var der mi

  • Ahmet erkek06 Eylül 2020 09:01

    alavere dalalavere yaparak kötü senaryolar yayarak milletin elindeki hisseleri toplayacaklarçıkış ondan sonra başlayacak.Bankaları toplasinlar ondan sonra borsa uçuşa geçecek.Tabi bu arada Yunanistan krizi unutulmamalı.Artı koronavirus ün ne olacağına bağlı olarak hareket edecek.

  • ZELİHA KARAKAŞLI05 Eylül 2020 21:59

    abd borsalarında beş şirketin hisse senetlerinin yükselmesi ile endeks bu hale gelmiş bir de çöp hisse senetleri ile oluşmuş bizdede sağlam hisse senetlerinden yabancılar çıkar iken kumarbazlar çöp hisse senetlerini patlattılar alanın elinde kalacak ve 10 senede zararlarını çıkartamazlar.

  • major05 Eylül 2020 21:03

    Durun bakalım bizim endeksin iyi günleri bjnlar siye düşünüyorum 800 900 bandı tahmini beklentim ikinci dalgayı yaşamadı ekonomi ve borsa su an gıda ve sağlık harici riskli görüyorum. Şahsi düşüncem ytd

  • Vatandaş05 Eylül 2020 16:26

    Teknoloji hisselerinde ralli bitmez gelecek teknolojide, millet düzeltme olsun da alttan alayım diye bekliyor. Ak portföy yeni teknolojiler yabancı hisse fonu nu araştırın kazançlarına bakın derim. Y.T.D

  • Kasabın yağı çok olursa borsaya girermiş 05 Eylül 2020 13:49

    Sıkıntı yok bende thy tav tüpraş var zaten bunlar hep düşüyor. Zarar o kadar çok ki hesaba bakasım gelmiyor.

  • Enerjici05 Eylül 2020 21:51

    Eski hisselere çok güvenmeyin ha batarmı asla batmaz o konuda sıkıntı yok ama devir eskisi gibi değil yenilikçi firmalara girin 2-3 sene sonra kaç elektirikli oto olacak ona bakın veya pc ler nasıl değişecek yazılımlar ne olacak ona göre yön verin paranıza o eski hisselerde de kazanırsınız evet ama asla eskiden olan popülerliği olmayacak.

  • Selim hacı05 Eylül 2020 20:33

    1 yıl beklersen paran 2 katı ytd.

  • utu05 Eylül 2020 17:05

    aynen kardeş o tüprasın ben. adi yve basiretsiz yöneticiler bunlar. haram zıkkım olsun tüprsa bütün hisseler topladı o toplmadı dünyayı kazanır bu zenginler ama ancak gözlerini toprak doyurur.

  • slimche05 Eylül 2020 12:48

    Valla ne zaman "ralli başlıyor" deseniz borsa çakılıyor. Ne zaman da "risk artıyor, kar satışı gelir " deseniz borsa ralliye kalkıyor. O yüzden sizin yaptığınız haberin tam tersini  yapıyor ve kazanıyorum. YTD.

  • mehmet05 Eylül 2020 15:25

    he YA 

  • Ekrem05 Eylül 2020 12:08

    Teknoloji hisseleri aşırı yükselmişti zaten onlar da duzeltme var. Ancak tarihin en dip seviyelerinde gezen hisseler var bankacilik ve havacılık sektörü gibi, bunlarda yakinda primlenmeye başlar sanirim. Para bir yerden çıkıyor sonra düşük kalmış başka hisselere akıyor zaten. Bakalim para şimdi nereye akacak, hangi sektörü sevindirecek

  • Eskici 05 Eylül 2020 12:00

    Riskmi kaldi yerlerde sürünüyor hisseler millete girdi şimdi toplamak icin risk artıyor malavrasini konuşuyorlar