E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda Noel rallisini unutun---

Borsalarda Noel rallisini unutun

Borsalarda Noel rallisini unutun
26 Ekim 2022 - 11:32 borsagundem.com

Artan enflasyona karşı çekilen faiz silahı resesyonu kaçınılmaz hale getiriyor. Enerji krizi ve artan gıda fiyatları ile devam eden mücadelede başarısız olan ülkeler büyük krizlerin arifesinde…

BORSAGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel ekonomide karamsar tablo kış öncesi giderek ağırlaşıyor. Enflasyonla mücadele için hızla artırılan faizler yeni riskleri beraberinde getiriyor. Artan enerji ve gıda fiyatları Batılı ülkeleri tehdit ediyor. Ukrayna-Rusya savaşı devam etmesi halinde özellikle de Avrupa ülkelerinde büyük ekonomik krizler bekleniyor. Bu tablo karşısında uzmanlar, “Noel rallisinin Avrupa hisselerini içine düştükleri uykudan kurtaracağı senaryosunu unutun” uyarısında bulunuyor.

Goldman Sachs'tan Bank of America'ya kadar büyük yatırım bankalarının stratejik analistleri tarafından rapor ediliyor.

Tahminciler geçen ay hedefleri düşürdüler ve bir Bloomberg anketindeki ortalama tahmin bu yıl Stoxx Europe 600 için %17'lik bir düşüşe (406 puana) işaret ediyor ve bu küresel mali krizden bu yana en kötü performans olacak.

Bu seviye, geçen Perşembe günkü kapanışa göre %2'den daha az bir artışı temsil ederken , aynı dönem için anket Euro Stoxx 50 için %1,1'lik bir düşüş öngörüyor. Goldman ve BofA, son haftalarda görünümlerini düşürdüler.

Goldman stratejistleri geçen hafta bir notta , "Yakın vadede gerçek bir ayı piyasası için büyüme/enflasyon/para politikası karışımında veya yatırımcı teslimiyetinde daha dostça bir ivme alacak" dedi.

Stoxx 600'de 360 puanlık yıl sonu tahminleri, Bloomberg'in anketine katılanlar arasında en karamsar olan ve geçen Perşembe günkü kapanıştan (398,77 puan) yaklaşık %10'luk kayıplara işaret ediyor.

Avrupa hisseleri geçen ay, zaten gücünü kaybetmekte olan ürkek bir toparlanma öncesinde Kasım 2020'den bu yana en düşük seviyesini gördü. Birçok piyasa oyuncusu, teknik pozisyonların bazı kazanımları destekleyebileceğini, ancak temellerin kasvetli olduğunu söylüyor.

Borsalardaki ralli direnci kırabilecek mi?

 

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

 

Borsa güne yükselişle başladı

 

Borsada mali sektörde iki önemli endeksin hisseleri öne çıkıyor

 

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)