E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBorsalarda 'kripto para' beklentisi---

Borsalarda 'kripto para' beklentisi

Borsalarda 'kripto para' beklentisi
13 Eylül 2021 - 17:00 borsagundem.com

Bitcoin (BTC), yeni haftaya 45 bin doların altında ve kilit bazı hareketli ortalamaların altında başladı.

Eylül ayının ilk yarısında Bitcoin üzerindeki satış baskısının artmasıyla birlikte, borsaların bu hafta daha iyi bir performans göstermesi bekleniyor.

Geçtiğimiz haftayı kırmızı mum ile kapatan borsaların, bu hafta Mart 2020'deki korona virüs kaynaklı çakılmadan beri görülen trendi sürdürerek ralliye başlaması olası gözüküyor.

Yatırım yönetim şirketi Capriole'nin CEO'su Charles Edwards, “Borsaların bu hafta sekme yaşamasını ve Bitcoin'in de böylece biraz rahatlamasını bekliyorum" diye belirtti.

Bitcoin’in makro trendler ile genel ilişkisi, geçtiğimiz yıl boyunca giderek daha çok sorgulanmaya başlandı. Yine de geçtiğimiz günlerde Fed Jackson Hole zirvesinin gösterdiği gibi, sistemde yaşanan şoklar BTC fiyat hareketini etkilemeyi sürdürüyor.

Edwards, “Dünya Bitcoin'i hala riskli bir varlık olarak görüyor" diye açıkladı.

Bitcoin'in 2021 yılındaki neredeyse tüm düzeltmeleri, S&P500 ile yüzde 2 civarı korelasyon gösterdi.

 

Fiyat ve zincir üstü göstergeler uyuşmuyor

Analistler göre makro hareketler, bu hafta BTC fiyat hareketinde karışıklığa yol açabilir.

Hafta sonunu belirli bir aralıkta geçiren BTC/USD paritesi, pazar günü 45 bin doların altına geriledi.

Spot yatırımcıların fiyatın daha da düşmesini beklerken, zincir üstü göstergeler ve fiyat arasında bu kadar büyük bir uyuşmazlığın ilk kez görüldüğünü düşünenler de var.

Moskovski Capital CEO'su Lex Moskovski, “Stablecoin likiditesi artıyor, borsalara tutulan Bitcoin sayısı son 3 yılın en düşük seviyesini gördü" diye özetledi.

Makro piyasalar bu işi bozmazsa, yükselişe hazır gözüküyor.

Moskovski, daha sonra makro piyasaların haftaya yeşil mum ile başladığını ve stablecoin'lerin de yükselişe işaret ettiğini ileri sürdü.

Mevcut tahminler dip fiyat seviyelerinin 43 bin dolar ve 38 bin dolar olabileceğini ve bu seviyelerden sekme yaşanmasının hala mümkün olduğunu gösteriyor.

Bitcoin, eylül aylarında tarihsel olarak sönük bir performans gösteriyor ve asıl yükselişin ekim ayından itibaren başlaması bekleniyor.

Diğer yandan deneyimli yatırımcı Peter Brandt, yatırımcılar için tehlike çanlarını çaldı.

Günlük Bitcoin grafiği paylaşan Brandt, gönderide “Bu formasyonun bir adı var. Ne olduğunu tahmin etmek isteyen var mı?" diye sordu. Yatırımcının paylaştığı grafikte Bitcoin'in düşüşe işaret eden flama formasyonu oluşturduğu görülüyor.

2017 ile kıyaslanabilir bir performans

Bitcoin, yarılanma döngüleri söz konusu olduğunda fiyat artışı bakımından hala 2017 ile rekabet edebilecek durumda.

Decentrader verilerine göre BTC/USD, blok ödülü yarılanmasından sonraki yıl olan 2021 yılında 2017 ile kıyaslanabilecek bir performans göstermeyi sürdürüyor.

Yukarıdaki grafik, mayıs ayında yaşanan madenci göçünün ilerleyişi nasıl etkilediği görülebiliyor. Bitcoin, düşüş yaşayarak daha düşük seviyede bir trend oluşturdu ve bu trend hala devam ediyor.

Analistler, Bitcoin'in 2013 ve 2017'dekine benzer olarak bu döngüde de çift pik yaşayacağını ve mayıs ayında yaşanan 29 bin dolara gerilemenin de bu iki pik arasındaki düzeltme olduğunu düşünüyor.

Likit olmayan arzda yeni rekor

Geçtiğimiz hafta yaşanan fiyat düşüşünü öncekilerden ayıran faktör, yatırımcı davranışı oldu. Yatırımcılar hafta boyunca alım yapmaya devam etti.

Mart 2020'de yaşanan panik satışlarının aksine, geçtiğimiz hafta satılan arz hemen alıcı buldu.

İstatistik uzmanı Willy Woo, tüm Bitcoin yatırımcılarının son düzeltme sırasında ya birikimini artırdığını ya da nötr kaldığını açıkladı.

Analist William Clemente, geçtiğimiz hafta yaşanan fiyat düşüşünün birikimcilerin davranışlarına neredeyse hiçbir etkide bulunmadığını ileri sürdü.

Glassnode'un verilerini kullanan analist, “Bitcoin arzının yüzde 93'ü, en az bir aydır hareket ettirilmedi. Bu bir rekor. Arz dinamiklerinin yükselişe ne kadar hazır olduğunun bir göstergesi daha" yorumunda bulundu.

Piyasa korku içinde

Kripto Korku & Hırs Endeksi, bu hafta piyasa duyarlılığına ilişkin ilginç veriler sunuyor.

Bitcoin fiyatının 42.800 dolara gerilemesi, endeksin "aşırı hırstan" "korkuya" dönmesine yol açtı.

Pazartesi günü itibarıyla 44 puan olarak ölçülen endeks, hala "korku" bölgesinde yer alıyor.

Borsalar arasındaki fonlama oranları, biraz pozitif olmakla birlikte, fiyat performansını artıran “kısa bir sıkışma” olasılığını azaltmıyor.

Wal-Mart kripto para işlemlerini başlatıyor

MicroStrategy Bitcoin alımlarına devam ediyor

Thodex soruşturması Binance'a uzandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)