E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda karışık seyir bekleniyor---

Borsalarda karışık seyir bekleniyor

Borsalarda karışık seyir bekleniyor
30 Aralık 2013 - 07:21 borsagundem.com

Avrupa'da bazı ülkeler için yılın son işlem günü olması nedeniyle yatırımcıların temkinli hareket etmek isteyecekleri bekleniyor

Avrupa borsalarının yeni haftaya karaşık bir seyir ile başlamaları bekleniyor. Analistler Avrupa'da bazı ülkeler için yılın son işlem günü olması nedeniyle işlem hacminin daralacağını, yatırımcıların temkinli hareket etmek isteyeceklerini öngörüyorlar.

IG, FTSE 100'ün 3 puan artıda, Dax'ın 11 puan kayıpla ve Cac-40'ın yatay açılacağını tahmin ediyor.

ABD vadeli endeksleri de karışık seyre işaret ediyor. Vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi şu sıralarda 5 puan düşüşle 16416 puandan işlem görüyor.

ABD'DE DE 1995 YILINDAN BU YANA EN GÜÇLÜ YÜKSELİŞ

ABD hisse senetleri cuma gününü küçük kayıplarla tamamladı ve endeksler yılı 1995 yılından bu yana
en güçlü yükselişle tamamlayacak seviyelerde kaldı. Dow Jones sanayi endeksi 1.47 puan düşüşle 16478.41 puandan cuma gününü tamamladı. Endeks bir önceki haftaya göre ise yüzde 1.6 oranında değer kazandı.S&P 500 endeksi 0.62 puan düşüşle 1841.40 puandan cuma gününü tamamladı. Tüketiciye yönelik sektörler ve teknoloji sektörü hisseleri endekste yaşanan düşüşe öncülük etti. S&P 500 endeksi haftalık bazda ise yüzde 1.3 oranında değer kazandı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik endeksi cuma gününü 10.59 puan düşüşle 4156.59 puandan tamamladı.
Öte yandan küresel düzeyde faiz piyasaları açısından önemli bir gösterge olan 10 yıllık ABD tahvil faizleri cuma günü son iki yılda ilk kez olmak üzere yüzde 3'ün üzerinde kapandı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)