E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda istihdam verileri öncesi geri çekilme---

Borsalarda istihdam verileri öncesi geri çekilme

Borsalarda istihdam verileri öncesi geri çekilme
02 Aralık 2022 - 09:50 borsagundem.com

Yatırımcıların Kasım ayı istihdam verilerine odaklanması, borsalarda hafif bir geri çekilmeye neden oldu.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafif bir geri çekilmeyle günü kapattı. Bunda, bugün açıklanacak olan Kasım ayı istihdam verilerinin etkisi bulunuyor. Piyasaların, Fed Başkanı Powell’ın en önemli göstergelerden biri olduğunu ifade ettiği iş gücü piyasası verilerine göre hareket etmesi bekleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, talebi düşürmeye ve ücretlerin yükselmesini önlemeye çalışan ve bu sayede enflasyonu dizginlemeyi hedefleyen Fed’in gelecek hamleleri için oldukça önemli kabul edilen veriler bugün açıklanıyor. Kasım ayı istihdam verileri, yatırımcıların önünü görmesi açısından da büyük önem taşıyor.

Hafif düşüş

CNBC’den Tanaya Macheel’in haberine göre, S&P 500 vadeli işlemleri, yatırımcıların ABD istihdam verilerini beklemesiyle hafifçe düştü. Düşüş yüzde 1,15 oranında gerçekleşti. S&P 500 gibi Dow Jones da yüzde 0,15 değer kaybederken, Nasdaq’ta düşüş yüzde 0,25 oldu. Teknoloji hisselerinde ise bilanço döneminin ardından hareket artıyor. Asana, Zscaler ve Marvell yüzünü aşağı çevirmiş gözüküyor. Spot piyasalar ise Dow Jones yaklaşık 195 puan düşerken, S&P 500 de yüzde 0,09 oranında düştü. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq ise yüzde 0,13 değer kazandı.

Borsalardaki bu gelişmeler, aylık bazda beklenenden daha iyi gelen temel kişisel tüketim harcamaları verileri ve Satın Alma Yöneticileri Endeksi’nin (Purchasing Managers' Index - ISM) beklenenden daha fazla düşmesi de dahil olmak üzere karışık bir ekonomik veri demetinin ardından geldi.

Yumuşak iniş ihtimali yeniden gündemde

Goldman Sachs'tan Chris Hussey, son verilerle ilgili olarak yatırımcılarla paylaştığı notta, “Birlikte ele alındığında, büyüme çok kötü etkilenmediği sürece bu iki veri ABD ekonomisi için yumuşak bir inişe işaret edebilir” dedi.

Yatırımcılar ise Çalışma Bakanlığı'nın tarım dışı ücretler, işsizlik oranı ve saatlik ücretler hakkındaki raporuna odaklanmış durumda. Dow Jones'a göre ekonomistler, ekonominin Kasım ayında 200.000 yeni istihdam yaratmasını bekliyor. Bu, Ekim ayındaki 261.000 yeni istihdamın altında anlamına geliyor.

İstihdam verileri, Fed’in 13 ve 14 Aralık’ta faiz oranlarını yarım puan artırmasının beklendiği iki günlük toplantısından önceki son aylık istihdam raporu olma özelliği taşıyor.

Piyasalar ABD'nin tarım dışı istihdam verisine odaklandı

 

JPMorgan’ın boğasından ayı piyasası uyarısı

 

Borsada yükselişin devamı için kritik seviyeler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)