E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda hayatta kalmanın iki yolu---

Borsalarda hayatta kalmanın iki yolu

Borsalarda hayatta kalmanın iki yolu
15 Mayıs 2020 - 13:46 borsagundem.com

Stratejist Thomas H. Kee’ye göre belirsizlik içinde bulunduğumuz bugünlerde yatırımcılar portföylerini basitleştirmeli ve S&P 500 gibi endeks fonlarına yatırım yapmalı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD'de işsizlik başvurularına haftalık olarak 3 milyon kişi başvururken ABD Merkez Bankası FED’in Başkanı Jerome Powell’ın geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalar borsaların pandemi sonrası ekonomik iyileşmenin hızlı olacağı beklentisine darbe vurdu.

Borsalardaki oluşan olumsuz hava karşısında para yöneticisinin iki kilit önerisi var. Stock Traders Daily’nin CEO’su ve Equity Logic’in varlık yöneticisi Thomas H. Kee’ye göre yatırımcılar ya nakitte kalmalı ya da S&P 500 borsa yatırım fonlarına (ETF) yatırım yapmalı.

Kee, 20-30 popüler hisse bulanan portföylerin riskli zamanlarda hantal kaldığını ve yönetmesinin zorlaştığını savundu. Bugünkü piyasa koşullarında portföyünüzü hızlı takip edebilmek için basitleştirme yoluna gidilmeli veya nakitte kalma tercih edilmelidir.

Ekonomik çöküntünün üçüncü fazında olduğumuzu düşünen Kee’ye göre birinci faz borsaların Mart ayındaki çöküşüyle, ikinci faz borsaların ekonomiden bağımsız hareket ettiğinde ve son olarak üçüncü faz da şuan içinde bulunduğumuz şartlar içerisinde yaşanıyor.

Aylarca sürmesini beklediği üçüncü dönemde merkez bankalarının teşvikleriyle gelen “sahte paranın” borsaları hızlı ve sert düşüşlerden koruyarak yükselmesini sağlayacak.

Stratejiste göre yatırımcılar teşvikler devam ettiği sürece geniş çaplı endekslere yatırım yapmaya devam etmeli.

Final aşaması ise FED’in teşviklerinin bittiği ve borçlanma seviyelerinin tavan yaptığı gelecek sene yaşanacak. O dönemin korkunç yıkıcılığı karşısında yatırımcılar Kee’ye göre nakite geçmeyi tercih edebilir.

FED ETF alımına 305 milyon dolarla başladı

Borsaların aşırı değerlemesinin sebebi tüketici talepleri

ABD vadeli endekslerinde ılımlı yükseliş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)