E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda gözler şirket bilançolarında---

Borsalarda gözler şirket bilançolarında

Borsalarda gözler şirket bilançolarında
13 Nisan 2020 - 16:15 borsagundem.com

ABD borsası vadeli kontratları gerilerken, dikkatler şirket bilançolarına çevrildi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları vadeli kontratları geçen haftaki sert yükselişin ardından bugün düşüş kaydederken, yatırımcılar şirketlerin ilk çeyrek bilançolarının koronavirüsün neden olduğu tahribatı göstermesini bekliyor.

Dow Jones endeksi vadeli kontratları  %0.76 ve S&P 500 endeksi vadeli kontratları %0.69 ekside bulunuyor. Nasdaq 100 endeksi vadeli kontratları ise %0.56 ekside bulunuyor.

Morgan Stanley’in Kıdemli Portföy Yöneticisi Andrew Slimmon, şirketlerin kazanç rakamlarını açıklamaya yaklaştığımızı hatırlatarak borsalarda aşağı yönlü risklerin arttığını söyledi.

S&P 500 Endeksi’ndeki şirketlerin bileşik kazanç tahminleri son haftalarda önemli ölçüde düştü.

Analistler, korona krizi öncesinde S&P 500 Endeksi’ndeki şirketler için hisse başına ortalama 184 dolar kazanç öngördü. Bugün ise tahminler 156 dolar civarında. Slimmon ise şirketlerin ortalama kazancının 140 dolara yakın olacağını savundu.

ABD borsaları Paskalya Bayramı’ndan dolayı geçen haftanın son işlem gününde kapalı olmasına rağmen kritik bir haftayı çift basamaklı karlarla kapattı.

2008 krizinin FED Başkanı Ben Bernanke, korona virüs süreciyle alakalı öngörülerini, "Önümüzdeki çeyrekte çok keskin, kısa, umarım kısa bir durgunluk olacak, çünkü her yer tabii ki kapanıyor" sözleriyle ifade etti. Bernanke daha sonra sözlerine şöyle devam etti: "Kapatma döneminde işgücüne, işletmelere çok fazla zarar verilmezse, bu ne kadar uzun olursa olsun, o zaman oldukça hızlı bir toparlanma görebiliriz."

Salı günü J.P. Morgan & Chase’in CEO’su Jamie Dimon, şirketin dördüncü çeyrek karlılığını açıklayacak. Yatırımcıların gözü kulağı o açıklamada olacak. Çarşamba günü ise Well Fargo, Bank of America, Citi Group, Morgan Stanley ve Goldman Sachs gibi bankaların ilk çeyrek karlılıkları açıklayacak.  

ABD ekonomisinde toparlanma yavaş olacak

Borsaların düşmemesi için ne gerekiyorsa yapılıyor

Yatırımcıları riskli bir hafta bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)