E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda gözler Powell ve Mnuchin’e çevrildi---

Borsalarda gözler Powell ve Mnuchin’e çevrildi

Borsalarda gözler Powell ve Mnuchin’e çevrildi
19 Mayıs 2020 - 09:57 borsagundem.com

ABD vadeli endeksleri FED Başkanı Powell ve ABD Hazine Bakanı Mnuchin’in konuşmasını beklerken bir miktar geri çekildi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Nisan ayının borsalar açısından en iyi günü geride kalırken ABD vadeli endeksleri yeni güne durgun başladı.

Wall Street’te gözler ise ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve ABD Merkez Bankası FED’in Başkanı Jerome Powell’ın kongrede yapacakları konuşmaya çevrildi.

Dow Jones vadeli işlemleri 117 puan primle işlem görürken S&P 500 vadelileri %0,37 ve Nasdaq vadelileri %0,53 oranında değer kazandı.

ABD'de dün endeksler, salgına karşı yapılan aşı çalışmasının ilk klinik deneylerinden olumlu sonuç alındığı haberiyle günü sert yükselişle kapattı. Kapanışta, Dow Jones endeksi 912 puan yükseldi ve yüzde 3,9 artışla 24.597,37 puana çıktı. S&P 500 endeksi, yüzde 3,2 artarak 2.953,91 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 2,4 yükselişle 9.234,83 puana ulaştı.

Powell ve Mnuchin, bugün korona virüs kaynaklı zararları telafi etmek için küçük işletmelere ve işten çıkarılanlara verilen kredilerdeki usulsüzlerin araştırılması için Senato Bankacılık Komitesi önünde video konferans yoluyla konuşma yapacak.

FED Başkanı Powell ise, Koronavirüs Yardım, Destek ve Ekonomik Güvenlik Gözetimi Yasası'na ilişkin yapacağı sunumun metnini önceden yayımladı. Powell, merkez bankasının ekonomi düzelene kadar tüm araçlarını kullanmaya ve faizleri sıfıra yakın seviyede tutmaya hazırlıklı olduğunu söyledi.

Powell, "Biz bu zorlu dönemde ekonomiyi desteklemek için tüm araçlarımızı kullanmayı taahhüt ediyoruz. Bu hareketlerin geniş çaplı bir kamu sektörünün sadece bir parçası olduğunun farkındayız. Ekonominin son olayları atlattığından emin olana ve maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedefimize ulaşma yoluna girene kadar faizleri bu seviyede tutmayı bekliyoruz." dedi.

Washington'da kanun yapıcıların Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile Salı günü 10:00'da gerçekleştireceği oturum öncesinde konuşması planlanıyor.

Brent petrolün varili 35.17 dolar

Borsa virüs öncesine döndü, dolar geriliyor

Powell: İstihdam ve fiyat istikrarı sağlanana dek faizler düşük kalacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)