E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda gerçeklikle beklentiler arasındaki makas açılıyor---

Borsalarda gerçeklikle beklentiler arasındaki makas açılıyor

Borsalarda gerçeklikle beklentiler arasındaki makas açılıyor
08 Mayıs 2020 - 10:09 borsagundem.com

Küresel ekonomik veriler gittikçe daha iç karartıcı hale dönüşse de küresel borsalarda uzun vadeli kazançlara olan güvenle yükseliş devam ediyor. Ekonomistler borsaların geleceğinden endişeli

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalarda piyasaların virüs sonrası dönemde yükseleceğine dair beklentiler yükselişin en önemli sebebi olurken ekonomik veriler günden güne daha da olumsuz bir yöne doğru evriliyor.

Fransız yatırım bankası Société Générale’in Ekonomisti Albert Edwards perşembe günü müşterilerine yaptığı açıklamada ekonomideki durumun kasvetli olduğunu belirtiyor. “Parasal ve mali anlamda ideolojik bir devrimin ortasındayız” diyen Edwards hisse senetleri değerinin çok yüksek olduğunu bu yükselişi destekleyenin yeni bir ideolojiden başka bir şey olmadığını belirtti. Ekonomist açıklamasında “Gerçeklikle beklentiler arasındaki makas açılıyor” ifadelerini kullandı.

Société Générale’in Ekonomisti hisse fiyatı ve kazanç oranına (P/E) dikkat çekerek "mevcut hisse senedi değerlemelerinin ne kadar gülünç hale geldiği ve Hisse senetlerinin çöküşe karşı ne kadar savunmasız olduğunu” ifade etti.

P/E grafik

S&P 500 ile analistlerin uzun süreli beklentilerinin arasındaki farkın tarihi seviyelere geldiğinin altını çizen ekonomist normal şartlarda hisselerin aşırı değerlendiğini ifade eden ekonomik verilerin iki kat yukarısında olunduğunu belirtiyor.

Dot-com balonundan daha kötü

Edwards hisselerdeki aşırı değerlenmeyle 2000 yılındaki dot-com balonunu karşılaştırarak “O zamanlar ekonomik döngü halen sağlamdı” ifadelerini kullandı. "Teknoloji hisseleri endekse giderek daha fazla hâkim hale gelirken, hisse başına uzun vadeli kazançlar da artan P/E ile birlikte daha da yükseliyordu."

2000 yılında hisselerin yükselmesi için küçük de olsa bir desteği olduğunu belirten Edwards şu anda piyasaların yükselişini destekleyen “ideolojik bir rüyadan” başka hiçbir şeyin olmadığını belirtiyor.

Küresel piyasalarda pozitif hava sürüyor

 

Hangi ülkenin parası ne kadar değer kaybetti?

 

DAX Endeksi’nde nasıl işlem yapılır?

 

Borsa İstanbul haftanın son gününde pozitif

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aydın08 Mayıs 2020 10:32

    Aynen bazı hisseler sanki heljum gazı ile şişirildi.patlarsa çok madur....yere çakılır...batar..dikkatli olmak gerekiyor...