E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda gelecek sene yıldızı parlayacak 3 sektör---

Borsalarda gelecek sene yıldızı parlayacak 3 sektör

Borsalarda gelecek sene yıldızı parlayacak 3 sektör
16 Kasım 2020 - 14:24 borsagundem.com

Korona virüs sürecinde ekonomik aktiviteye duyarlı birçok sektör 2020 yılını sorunlu bir şekilde geçirdi. Ancak Baş Stratejist Art Hogan’a göre bu sektörler 2021’de çok sert bir geri dönüşe hazırlanıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları geçtiğimiz hafta büyük bir piyasa döngüsüne şahit oldu. Mart ayı diplerinden bu yana yükselişte olan büyüme odaklı hisseler ve teknoloji hisseleri (büyüme hisseleri) ekonomik aktiviteye duyarlı değerinin altındaki hisselerin (değer hisseleri) performansının gerisinde kaldı. iShares S&P 500 Büyüme Odaklı Borsa Yatırım Fonu geçtiğimiz haftayı %1’in aşağısında düşüşle bitirdi. Buna karşın iShares S&P 500 Değer Odaklı Borsa Yatırım Fonu ise %4’ün üzerinde bir yükseliş yakaladı.

Yatırım danışmanlığı şirketi National Securities’in Baş Borsa Stratejisti Art Hogan CNBC’ye verdiği röportajda bu piyasa hareketini 2021’de hızlanacak olan ekonomik iyileşmenin sadece bir başlangıcı olduğunu belirtti. Hogan röportajında, “Aşı ile ilgili daha fazla okuma yapmamızla, daha fazla insanın aşılanmasıyla ve yapamadığımız şeyleri yapmakta daha rahat hale gelmemizle birlikte ekonomik büyüme de 2021 yılında gerçekleşecek” dedi.

Baş stratejist, “2021’de kendimizi daha normal hissetmeye başlamamızla sadece tüketici mal ve hizmetlerdeki bastırılmış talebin ortaya çıkaracağı rakam yaklaşık 4 trilyon dolar” dedi.

Geçtiğimiz hafta borsaların en önemli gündem maddesi Pfizer ve Biontech’in ortaklaşa yaptığı aşının korona virüsü durdurmakta %90’ın üzerinde etkili olduğu haberleriydi. Aşı haberi ABD’de artan korona virüs vakaları ve hastaneye kaldırılanların sayısındaki ciddi artışa rağmen Wall Street’in ralli yapmasını sağladı.

Hogan konuyla ilgili yorumlarında şirketlerin de bu ekonomik büyümeyi besleyebileceğini belirtti. Baş stratejist, “Şirketlerin bilançolarındaki nakit seviyesi tarihi yüksekliklerde ve bana kalırsa bu durum hisse geri alımları, temettüler, satın almalar, sermaye harcamaları ve yeni işçi alımları biçiminde kendisini gösterecektir. Eğer bu şekilde olursa döngüsel hisselerde şu anda görmeye başladığımız rotasyonun uzun süre göreceğimiz bir trend haline gelebileceğini düşünüyorum” ifadelerinde bulundu.

Tüketicilerin ve şirketlerin davranışlarındaki değişimler sonucu oluşan ikili güç Hogan’a göre gelecek yıl ekonomik büyümenin katlanmasını sağlayabilir.

Baş stratejist, “Bu ralli, 2021'de ekonomik açıdan hassas sektörlerin daha iyi iş yaptığı bu uzun trendin başlangıcıdır ve eğer üç sektör seçmemi isterseniz söyleyeceğim sektörler finans, sanayi ve ham madde olacaktır” dedi.

Hogan’a göre 2021 yılı öncesinde özellikle finans sektörü cazip görünüyor. Baş stratejist bu sektörün ekonomik aktiviteyle fazlasıyla ilişkili olduğunu ve yüksek verim sağlayabileceğini belirtti.

Teknoloji hisselerindeki durgunluk şaşırtıyor

 

Borsalarda dengeleri değiştirecek üç önemli başlık

 

Wall Street’in en büyük sorunu Trump değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat 17 Kasım 2020 23:41

    Borsa yönetenler hep soyguncular insanların haklarını yiyorlar zehirolsun

  • Sedat17 Kasım 2020 21:19

    Tavan olan bistte çıkmayan kağıt ne zaman çıkıcak yandaş dümenci gyo cular ne ararsan var

  • K217 Kasım 2020 18:13

    PARILTISI ŞİMDİDEN BELLİ BANKALARIN NE DEMEZSİN..............

  • Recep 3417 Kasım 2020 00:31

    Parası çok olan hisseyi istediği gibi oynatıyor.

  • Hülya Altunay16 Kasım 2020 21:12

    Yükselen hisseyi niye engellersiniz el atmadığınız birşey kalmadı

  • Karakartal16 Kasım 2020 20:29

    Bu bist bu spk yönetimiyle hicbir sektör patlsmaz bu borsada çünkü spk ve bist yatırımcı düşmanı yükselen hisseyı yükselişine engel ol taban olmasını sağla böyle bir ortamda bu yönetimle borsamız malesef adam olmaz..

  • Ckync16 Kasım 2020 20:28

    Reysas 2021 yılı flaş hissesi olmaya aday.

  • RYGYO Magdurları16 Kasım 2020 16:00

    RYGYO Reysaş Gayrimenkul Hiç Yükselmez. 1 yıldır düşer mi bir hisse

  • Abdullah beylerbeyi18 Kasım 2020 16:56

    Bugün 25 kademe yükseldi 😂😂😂

  • ulkr17 Kasım 2020 23:55

    Reysaş Gayrimenkul ne olduğu bellide... ya ülker çok mu farklı? hepsinde patron var satıyor aşağı basıyor... sadece kağıtların görünümü farklı patronlar hep aynı...

  • Türk.16 Kasım 2020 18:07

    Ali bey çok kötü daldın. Daha ne çıkacak ki.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU16 Kasım 2020 17:16

    Şimdi benim mübaret ağzımı açtırma derim.bu hisse senedinin mazisine baktım mı.yıllarca 0,60 TL de sürünmüş bir anda kumarbazlar girdi hisse ülkemizin en değerli fabrikalının fiyatlarını geçti.iyi olmuş.