E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda fintek dalgası---

Borsalarda fintek dalgası

Borsalarda fintek dalgası
06 Eylül 2021 - 17:09 borsagundem.com

Amazon ile işbirliği açıklaması yapan fintek şirketi Affirm’ün hisseleri yükselişe geçti. ‘Şimdi al sonra öde’ hizmeti sunan fintek şirketinin borsalardaki yükselişi, uygulamanın geleceğine dair işaretler veriyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Şimdi al sonra öde (BNPL) hizmeti sunan şirketlerin yatırımcıları, Affirm’ün e-ticaret devi Amazon’la işbirliği açıklamasının ardından yatırımlarının meyvelerini toplamaya başladı. Geçtiğimiz hafta Amazon’la işbirliği açıklaması yapmasının ardından Affirm’ün hisseleri %42 yükseldi. Bu gelişmeyle birlikte FactSet’e göre Affirm’ün piyasa değerine 8 milyar dolar eklendi.

Bir başka dev fintek şirketi Square’in Afterpay’i satın almasını da yatırımcılar BNPL sağlayıcılarının yükselişinin bir işareti olarak değerlendirdi. Amazon’un bile kendi BNPL ürününü geliştirmek istemediği bir durumda, bu hizmetlerle ilgili özel bir şeyler olduğu düşünüldü. Anlaşma aynı zamanda birbiriyle rekabet eden hizmetler arasında giderek daha fazla farklılaşma sağlıyor.

Wall Street Journal’ın haberine göre Afterpay’in oldukça uzun bir perakendeci listesi var. Bu satıcılar büyük perakendecilerden küçük boyuttakilere kadar değişiyor ve tüm işletmeler şirketin küçük miktarlı, taksitli ödeme ürününü müşterilerine sunabiliyor. Şirket şimdi Square’in müşterilerini de listeye ekledi ve devasa bir büyüme potansiyeliyle karşı karşıya.

Daha büyük alışverişler için daha uzun vadeli finansman sağlayan Affirm ise Shopify, Walmart ve Amazon gibi e-ticaret devleriyle işbirliği kurarak daha küçük taksitli ve ölçekli alışverişlerde de büyümeyi hedefliyor. Affirm’ün Amazon ile gerçekleştirdiği işbirliği, şirketin Shopify’ın Shop Pay’i ile olan işbirliğinden bir miktar farklı olabilir, zira burada küçük taksitlerle hizmet veriliyor. Yapılan alışverişler maksimum bin dolar ve dört taksite bölünüyor.

Amazon’un Affirm ödemeleri de daha açık uçlu olacak. Yapılan açıklamada 50 dolar ve üzerindeki alışverişlerde taksit imkanı sunulabileceği söylendi. Affirm genellikle 17,500 dolara kadar olan alışverişleri 18 aya kadar taksitlendiriyor. Amazon maksimum bu rakamı sunarsa, Affirmwill çok daha kapsamlı tüketici alışverişleriyle rekabet edecek. Affirm’ün hisselerinin yükselişi, gelecek yıllarda Amazon’un gelirlerinde de önemli ölçüde bir artış olacağı anlamına geliyor.

Barclays Analisti Ramsey El-Assal 2023 yılında Affirm’ün Amazon’un ABD ve Kanada’daki toplam satış hacminin %1,5’ini karşılayabileceğini tahmin ediyor. Bu da 330 milyon dolarlık ilave değer anlamına geliyor. Şimdi yatırımcıların gelecekteki yükseliş performansı için bir değerlendirme yapması gerekiyor. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre Affirm’ün daha büyük alışverişlere de finansman sağlıyor olması göz önünde bulundurulması gereken unsurlardan bir tanesi.

Bu nedenle Affirm’ün yükselişi, Amazon üzerinden yapılacak alışverişlerin boyutuna bağlı olacak. Bir başka unsur da daha büyük perakendecilerin daha iyi anlaşmalar yapabiliyor olması. Affirm’ün Amazon’la yaptığı anlaşmanın ekonomik detayları, e-ticaret devinin şaşırtıcı bir şekilde zorlu bir anlaşma yapması gibi unsurlar da yatırımcıların önüne engel çıkarabilir. Şimdilerde BNPL küresel e-ticaretin %3’ünü oluşturuyor. BNPL’nin ticaretin bir parçası olacağı su götürmez bir gerçek. Hisse fiyatları da bu beklentiyi yansıtıyor.

Yasa dışı bahis sitelerine erişim engeli

 

Ripple 3,5 ayın rekorunu kırdı

 

Bitcoin'de göstergeler yükselişi işaret ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)